Magistratii Curtii de Apel Ploiesti l-au condamnat, miercuri, la masura educativa a supravegherii, pe o durata de patru luni sub coordonarea Serviciului de Probatiune Dambovita pe Robert Gabriel Nisipeanu, elev la un liceu din Targoviste care in luna martie a anuntat ca in doua licee din oras au fost amplasate dispozitive explozive, anunta News.ro.

Robert Gabriel Nisipeanu, trimis in jduecata in luna iulie de catre procurorii DIICOT pentru infractiuni la legea privind combatera terorismului a fost condamnat, pe fond, la masura supravegherii, ceea ce presupune ca timp ce patru luni va semna periodic la Serviciul de Probatiune Dambovita. Prin aceasi sentinta, adolescentul nu are voie sa participe, in perioada celor patru luni, la manifestari sportive, culturale si nici la adunari publice.

Sentinta procuntata miercuri de Curtea de Apel Ploiesti poate fi contestata in termen de zece zile de la comunicare.

Conform procurorilor, in dimineata zilei de 24 martie 2017, Robert Gabriel Nisipeanu a expediat SMS-uri catre Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Dambovita si Politia locala Targoviste, anuntand initial ca doreste negocieri cu autoritatile, in caz contrar urmand sa arunce in aer doua unitati scolare din Targoviste. Ulterior, prin utilizarea a doua conexiuni VPN prin care si-a mascat IP-ul pentru a nu fi identificat, adolescentul a revenit cu un nou mesaj prin care a amenintat ca fapta va avea loc in jurul orei 11.00 a aceleiasi zile, dupa care a deschis un cont pe o aplicatie SMS on-line generand mai multe mesaje catre institutiile mentionate. In seara aceleiasi zile, baiatul a expediat un alt SMS catre Jandarmeria Dambovita prin care a transmis ca "ne-ati blocat accesul la cele doua licee, dar asta nu inseamna ca nu mai sunt si altele in oras".