Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus, miercuri seara, la Antena 3, intrebat despre o posibila revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ca, "in forul sau interior", a luat decizia, pe care o va anunta intr-o conferinta de presa, fara a preciza o data exacta. Toader a subliniat insa ca o eventuala decizie de revocare a sefei DNA nu ii apartine in totalitate, potrivit

"Decizia nu poate fi decat una in limitele competentelor legale, partajate de data aceasta. Ministrul Justitiei poate sa faca acea evaluare si sa propuna revocarea sau mentinerea in functiei. Competentele sunt partajate intre Ministrul Justitiei si Presledintele Republicii. Va asigur ca eu imi voi indeplini competentele mele. Intr-un termen scurt sau foarte scurt. Eu pot lua decizia, important este sa o comunic", a spus ministrul Justitiei, intrebat daca o va revoca sau nu din functie pe Kovesi.

De asemenea, intrebat daca in forul sau interior a luat decizia, Toader a raspuns afirmat. "Am luat decizia", a afirmat el, precizand ca o va anunta intr-o conferinta de presa la Ministerul Justitiei, fara a preciza insa data exacta.