Aproximativ 30 de magistrati de la Tribunalul Olt, Judecatoria Slatina si Parchetul de pe langa Tribunalul Olt au participat, miercuri, la un protest tacut fata de modificarile aduse in Parlament legilor Justitiei si Codurilor penale, in fata Palatului de Justitie. Protestul s-a desfasurat intre orele 16:00 - 16:30, magistratii din Olt anuntand actiuni similare si pentru zilele de joi si vineri. Ei au venit la protest tinand in mana foi pe care era scris juramantul de magistrat.

In judetul Olt, protestele magistratilor au inceput luni, cand judecatorii de la Judecatoria Slatina au iesit in fata institutiei timp de o jumatate de ora, la scurt timp o actiune de acelasi fel avand loc si la Tribunalul Olt. Marti s-au alaturat judecatorilor, la protest, si procurorii.

Potrivit unor comunicate de presa postate pe portalul Tribunalului Olt si Judecatoriei Slatina, prin actiunile de protest, magistratii isi exprima public dezacordul fata de initiativele legislative de modificare a Codului Penal si a Codului de procedura penala, care sunt considerate "de natura sa conduca la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite sa asigure protectia victimelor si identificarea infractorilor, facand astfel in mare masura ineficienta justitia penala".