Fiul ministrului Justitiei, Alexandru Toader, a raportat la Facebook un protest anuntat de studentii de la Facultatea de Drept - Universitatea A. I. Cuza din Iasi impotriva modificarilor legilor Justitiei, scrie ziaruldeiasi.ro.

"Beizadeaua Alex Toader, fiul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, tocmai a raportat la fb evenimentul de protest al studentilor de la Facultatea de Drept - Universitatea A. I. Cuza care urmeaza sa se desfasoare astazi impotriva modificarilor legilor Justitiei si ale Codului Penal", a scris Pavel Lucescu, pe contul lui de Facebook.

Reamintim ca, potrivit unui articol publicat in vara acestui an de ziarul iesean 7est.ro, Senatul Universitatii Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o luna inainte sa fie scos la concurs un post pentru care singurul concurent a fost Ionut Alexandru Toader, fiul ministrului Justitie, cel care s-a suspendat din functia de rector cand a intrat in Guvern.

Potrivit sursei citate, Senatul Universitatii a modificat exact paragraful care il impiedica sa participe la examen. Toader jr. este doctor in Drept Penal, dar pentru a ocupa functia trebuia sa detina doctoratul in Drept Civil.

Ionut Alexandru Toader este notar si cadru universitar la Universitatea Petre Andrei din Iasi. Acesta nu avea voie sa se angajeze la Universitatea Cuza deoarece tatal sau era rector iar regulamentul institutiei interzice angajarea rudelor.