Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a avut o noua intalnire, marti, cu reprezentantii sindicatelor politistilor, discutiile vizand stabilirea celei mai echitabile formule de acordare a unor drepturi salariale, pe structura, si nu pe baza de pontaj, pentru categoriile de personal care beneficiaza acum de majorarea pentru asigurarea continuitatii serviciului de la domiciliu, anunta MAI, precizand ca va putea prezenta o varianta concreta dupa aprobarea bugetului si finalizarea simularilor financiare, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"(...) Au continuat discutiile despre stabilirea celei mai echitabile formule de acordare a unor drepturi salariale, pe structura si nu pe baza de pontaj, pentru categoriile de personal care beneficiaza acum de majorarea pentru asigurarea continuitatii serviciului de la domiciliu. Reprezentantii MAI vor putea prezenta o varianta concreta dupa aprobarea bugetului si finalizarea simularilor financiare. Masura acordarii sporului de permanenta de 40% a fost introdusa in iunie 2017 cu aplicare pana la 31 decembrie", precizeaza Ministerul Afacerilor Interne.

Referitor la programul de lucru al angajatilor, reprezentantii MAI au anuntat ca saptamana viitoare proiectul de ordin va fi introdus in procesul de transparenta decizionala, urmand sa fie adus si in discutiile Comisiei de Dialog Social. De asemenea, in cursul saptamanii viitoare, proiectul de lege privind autoritatea politistului in forma rezultata in urma procesului de transparenta si a sedintei de dezbatere publica care a avut loc in 11 decembrie va fi transmis in procedura de avizare la ministere.

In paralel, MAI continua sa lucreze la modificarea Legii 360/2002 privind statutul politistului, a adaugat sursa citata.

Alte teme discutate au vizat modificarea ordinului privind decontarea transportului, recunoasterea vechimii in specialitatea studiilor, modificarea conditiilor de munca pentru anumite categorii de politisti, asistenta juridica a politistilor.

La discutiile cu cconducerea Ministerului Afacerilor Interne au luat parte reprezentantii sindicali din Sindicatul National al Agentilor de Politie, Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul", Sindicatul Politistilor "Lege si onoare" Mures, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual Mehedinti, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Sistemul National de Pasapoarte, Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule, Sindicatul Politistilor Dolj, Sindicatul Liber al Politistilor din Caras-Severin, Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual din I.P.J. Botosani.

Alte teme discutate in cadrul intalnirii au mai fost: modificarea ordinului privind decontarea transportului, recunoasterea vechimii in specialitatea studiilor, modificarea conditiilor de munca pentru anumite categorii de politisti, asistenta juridica a politistilor.