Sapte din cei 13 membri ai Guvernului de la Chisinau vor fi inlocuiti din functie, conform unei decizi adoptate de conducerea Partidului Democrat (PD), in consens cu alianta aflata la guvernare in Republica Moldova. Anuntul a fost facut marti de liderul PD, Vlad Plahotniuc, relateaza Radio Chisinau. Potrivit sursei citate, printre noile numiri figureaza doi fosti prim-ministri (Iurie Leanca si Chiril Gaburici), dar si un fost presedinte al Curtii Constitutionale (Alexandru Tanase).

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul premier si ex-ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Iurie Leanca, va fi investit in functia de vicepremier responsabil pentru Integrarea Europeana, precizeaza Radio Chisinau.

Un alt fost prim-ministru, Chiril Gaburici, urmeaza sa preia portofoliul la Ministerul Economiei, iar fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Alexandru Tanase, va relua functia de ministru al Justitiei, pe care a mai detinut-o in perioada 2009 - 2011.

Alexandru Tanase este fiul fostului ziarist moldovean Constantin Tanase, director al cotidianului Timpul.

Radio Chisinau aminteste ca actualul Guvern a fost investit la 20 ianuarie 2016, in contextul unei ample crize politice si sociale. Legalitatea Guvernului a fost contestata de opozitie, fiind organizate proteste masive. In vara acestui an, Parlamentul moldovean a aprobat o lege de modificare a structurii Guvernului, numarul ministerelor fiind redus de la 16 la 9.