Omul de afaceri turc Abdullah Atas, trimis in judecata pentru uciderea unui politist de la Brigada Rutiera pe care l-ar fi lovit intentionat cu masina, tarandu-l pe capota, a fost condamnat, marti, la 22 de ani si 10 luni de inchisoare, decizia fiind definitiva. In prima instanta, el fusese comdamnat la 23 de ani si jumatate de inchisoare. De asemenea, omul de afaceri turc trebuie sa plateasca despagubiri de 400.000 de euro rudelor politistului ucis, informeaza news.ro.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, marti, o pedeapsa de 22 de ani si 10 luni de inchisoare pentru Abdullah Atas. De asemenea, magistratii au mentinut decizia primei instante, respectiv ca omul de afaceri turc trebuie sa plateasca despagubiri de 400.000 de euro rudelor politistului ucis.

In septembrie 2015, Abdullah Atas a fost trimis in judecata pentru omor calificat, conducere sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului, fiind acuzat ca a intrat intentionat cu masina in politistul Gheorghe Ionescu, care a decedat dupa trei saptamani in care a fost in coma.

Accidentul s-a produs in 2 august 2015, in jurul orei 3.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera. Acolo, politistul Gheorghe Ionescu se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Ionescu i-a facut semn lui Abdullah Atas sa opreasca masina pe care o conducea, omul de afaceri turc a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului a accelerat si l-a lovit.

Gheorghe Ionescu a fost tarat pe capota pe o distanta de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri turc consumase bauturi alcoolice intr-un club din Capitala, iar la momentul producerii accidentului rutier avea o alcoolemie de 1,95 - 2 la mie.