80 de magistrati constanteni au protestat din nou in fata Judecatoriei Constanta, marti, incepand cu ora 16:00. La protest au participat si toti procurorii din cadrul DNA Constanta, inclusiv seful acestora, Sorin Constantinescu, scrie info-sud-est.ro.

Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, a declarat pentru Info Sud-Est ca magistratii nu se vor lasa intimidati de eventualele presiuni si ca vor continua sa isi exprime dezacordul fata de propunerile de modificare ale legilor justitiei pana cand acestea vor fi retrase: "Nu ne este frica, nu mai suntem pe vremea comunistilor. De ce sa ne fie frica atat timp cat nu ne situam in afara legii? Intr-adevar, nu avem voie sa facem greva, insa asta nu este greva, ci modul nostru de exprimare a dezacordului profund fata de continutul acestor modificari, dar si fata de procedura si maniera de lucru pe marginea acestora".

Viorel Teliceanu a adaugat ca, prin aceste proteste, atat el cat si colegii lui spera ca parlamentarii sa isi dea seama macar in ultima clipa de efectele dezastruoase pe care aceste modificari le-ar avea daca ar fi adoptate: "Sper ca cei care propun aceste modificari legislative, atat cu privire la legile justitiei, cat si cu privire la Codul Penal si Codul de Procedura Penala sa isi dea seama in ultimul ceas de enormitatea modificarilor pe care le propun".

50 de judecatori si procurori constanteni au protestat si ieri, timp de jumatate de ora, in fata Judecatoriei Constanta. Tot ieri, cateva sute de magistrati au protestat in fata Curtii de Apel Bucuresti, dar si in mai multe orase din tara.