Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a spus, marti, referitor la afirmatiile facute de seful Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Romane, Radu Gavris, care a vorbit intr-un interviu televizat despre efectele pe care le vor avea modificarile aduse codurilor penale, ca acestea reprezinta doar o parere personala a politistului si nu pozitia institutiei. Ministrul a spus ca politistii ar trebui sa stea departe de sfera politica si sa aiba anumite retineri impuse de functia pe care o au, transmite news.ro.

Seful Serviciului Omoruri din Politia Bucuresti, Radu Gavris, a afirmat, intr-un interviu la Digi 24 ca, daca modificarile pe care parlamentarii PSD-ALDE vor sa le opereze la Codurile Penale intra in vigoare, "vor fi autori de omor, viol, pedofilie, care fie nu vor putea fi prinsi, fie, daca sunt identificati, nu vor putea fi probati, cu toata bunavointa si munca pe care o sa le depunem".

"Faptul ca un sef din Politia Romana a iesit si si-a expus o parere personala in baza unui mandat pe care eu nu l-am acordat nu consider ca poate fi confundata cu o pozitie institutionala. Cu atat mai mult cu cat Ministerul Afacerilor Interne nu are competenta de a legifera", a declarat minsitrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ea a spus ca isi doreste ca polistii sa aiba anumite retineri, avand in vedere functia pe care o au, si sa nu se implice in politica.

"Eu imi doresc in aceasta conjuctura care s-a politizat foarte mult ca politistii sa fie retinuti si sa inteleaga ca sunt cei care aplica legea si ca aceasta meserie impune niste rigori. (...) Eu cred ca rigorile acestei functii impun o anumita retinere, eu cred ca politistii trebuie sa se tina departe de sfera politica si atat timp cat si-a expus (Radu Gavris, n.r.) public o parere personala fiind cunoscut ca un bun profesionist, si-a adus singur un deserviciu. (...) Nu se face o ancheta, este un politist care si-a exprimat un punct de vedere. Repet, nu i-am dat eu acel mandat", a mai spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne a adaugat ca un ministru membru al unui partid politic nu va "dezlantui un jihad impotriva unui politist specialist care si-a expus public o parere", ci doar subliniaza faptul ca el ar fi trebuit sa ramana politist si sa nu intre in dezbateri politice.