Videoclipul unei manele a interpretei Carmen Serban, aparut luna aceasta, a fost filmat in biblioteca mare a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, ceea ce a starnit critici aprinse pe Facebook, in comunitatile de medici si studenti la medicina. Acestia sunt nemultumiti de asocierea unei institutii de prestigiu a invatamantului si medicinei romanesti cu astfel de muzica.

Carmen Serban in Biblioteca UMFFoto: Captura YouTube

Contactat de Realitatea TV, rectorul UMF, Ioanel Sinescu, a apus ca a fost declansata o ancheta interna, ce urmeaza sa stabileasca cine a permis realizarea clipului la biblioteca universitatii.

  • Clipul melodiei "Daca te incurc", interpretata de Carmen Serban "feat. Dj Milionor", a fost publicat pe contul de youtube Carmen Serban Canal Oficial in data de 8 decembrie, acumuland pana acum aproape 100.000 de vizualizari. In videoclip, cantareata priveste rafturile bibliotecii, rasfoieste interesata o carte groasa de medicina, apoi incepe sa cante si sa urmareasca doi tineri cum flirteaza si apoi danseaza, pe versuri precum "daca te incurc, goneste-ma sau musca-ma, da-mi ceva sa beau si opreste-ma", incurajata de un barbat, probabil Dj Milionor, care intervine in engleza: ""It's Carmen Serban! You have the best music, babe!"

Clipul a fost semnalat luni, pe Facebook, de medicul Vasi Radulescu, potrivit caruia "UMF Carol Davila, acea institutie de prestigiu care produce medici, a permis filmarea unui videoclip al unei manele chiar in incinta facultatii. In acea biblioteca am tocit mii de pagini, ca un intelectual tampit ce sunt".

El citeaza un mesaj primit de la o studenta, care scrie, la randul ei: "acesta este un videoclip al unei manele. Este filmat in biblioteca mare din UMF Carol Davila, pe parchetul pe care au calcat, candva, George Emil Palade, Ion Cantacuzino, Prof. Gerota sau Victor Babes. Aici s-a ajuns, la o asemenea prostitutie pentru cateva mii de euro, probabil, intr-una din cele mai importante institutii academice din tara."

Postarea lui Vasi Radulescu avea marti la pranz aproape 2.000 de like-uri si a fost distribuita de peste 600 de ori. Ea a provocat un val de ironii si glumite, precum interpretarea unui EKG de catre Carmen Serban: inima "bate bum, bate bum, bate bum, bum, bum". Au loc, insa, si discutii despre destinatia banilor primiti din inchirierea bibliotecii. Discutiile au vizat, pe de o parte, ca institutia se ocupa cu astfel de activitati, in conditiile in care, potrivit unor studenti, biblioteca nu ar avea antivirus sau conexiuni bune la Internet, dar participantii s-au plans si de riscurile acestei asocieri UMF-manele, versus sumele colectate din inchiererea spatiului.

Criticii au actionat si pe pagina de Facebook a Bibiotecii UMF Carol Davila, care a inregistrat sute de review-uri de 1 stea incepand de ieri seara, ajungand, marti la pranz, la o medie de 2 stele.