Magistratii de la Judecatoria Sibiu vor protesta zilnic cate o ora pana in 22 decembrie, urmand sa-si suspende activitatea in intervalul 11.30 - 12.30, transmite news.ro. Protestul vine in contextul in care luni au avut loc proteste tacute defsasurate de magistrati in mai multe orase din tara, inclusiv in Capitala.

Coform purtatorului de cuvant al Judecatoriei, Ana-Maria Langtaler, protestele au loc "in contextul modificarilor preconizate ale Legilor justitiei, cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a vointei exprimate de peste 4000 de magistrati si a recomandarilor Comisiei Europene si raportat la initiativa de modificare a legislatiei penale, care prefigureaza o justitie penala ineficienta, pentru apararea statului de drept si a independentei justitiei".

Ea a explicat ca in contextul ingrijorarii provocate de efectele negative ale acestor modificari, a fost decisa suspendarea activitatii de judecata in perioada 19.12.2017-22.12.2017, in intervalul orar 11.30 - 12.30.

Sute de magistrati au protestat luniseara pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, pentru a-si exprima nemultumirea fata de intentia de modificare a legilor justitiei. Un magistrat din Bucuresti a declarat, la intrebarile ziaristilor, ca legea interzice magistratilor sa faca greva, nu sa protesteze. Zeci de magistrati au iesit si in fata instantelor din marile orase ale tarii, precum Cluj, Constanta, Iasi, Brasov sau Sibiu.