Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ar urma sa dezbata marti, in sedinta, un proiect de hotarare initiat de primarul Capitalei, Gabriela Firea, privind schimbarea numelui Parcului Herastrau in Parcul Regele Mihai I. Un proiect asemanator este propus si de grupul PNL, care doreste atribuirea denumirii de Bulevardul Regele Mihai I al Romaniei segmentului din Soseaua Kiseleff dintre Piata Presei si Arcul de Triumf.

De asemenea, CGMB va supune votului aprobarea studiului de fezabilitate pentru introducerea a 42 de autobuze electrice dintre cele 100 promise, precum si majorarea de capital cu peste 272 de milioane de lei la companiile infiintate de municipalitate si preluarea Parcului Garii de Nord pentru construirea unei parcari subterane, potrivit news.ro.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, propune schimbarea denumirii Parcului Herastrau in Parcul Regele Mihai I. Proiectul ar urma sa fie introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Consilierul PNL Catalin Deaconescu critica propunerea edilului si ii cere Gabrielei Firea sa aiba respect fata de familia Majestatii Sale, care este in doliu, si sa retraga proiectul.

In paralel cu propunerea primarului Capitalei, consilierii generali PNL supun dezbaterii in sedinta CGMB un proiect de hotarare privind atribuirea denumirii de Bulevardul Regelui Mihai I unui segment din Soseaua Kiseleff, intre Piata Presei si Arcul de Triumf.

"Regele Mihai a fost, este si va ramane unul dintre reperele noastre, o personalitate politica in dreptul careia istoria se inclina. Se inclina astazi cu ocazia pierderii si se indatoreaza sa-si aduca omagiul, alaturi de adevarul nedistorsionat, al unui Rege care si-a iubit tara dincolo de frontierele exilului si dincolo de moarte", arata consilierii PNL.

Ei sustin ca tara ii este datoare Regelui pentru actiunile sale care au contribuit la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar Capitala trebuie sa ii cinsteasca memoria asa cum se cuvine.