Curtea de Apel Bucuresti trasmite intr-un comunicat ca se delimiteaza de actiunile de protest desfasurate luni langa sediul acestei instante, la care au participat sute de magistrati.

Curtea de Apel BucurestiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Curtea de Apel Bucuresti se delimiteaza de actiunile de protest desfasurate in data de 18 decembrie 2017 langa sediul acestei institutii, la initiativa individuala a unor judecatori, cu participarea judecatorilor si procurorilor de la alte instante si parchete. Totodata, Curtea de Apel Bucuresti subliniaza necesitatea respectarii prevederilor legale care reglementeaza statutul magistratului, a separatiei puterilor in stat si folosirea doar a parghiilor pe care legea si regulamentele le gasesc adecvate pentru exprimarea opiniilor", se arata in comunicatul difuzat luni seara de Curtea de Apel Bucuresti.

Aproximativ 700 de magistrati bucuresteni au participat, luni, pe treptele din fata Palatului de Justitie, unde functioneaza Curtea de Apel Bucuresti, la un protest "tacut" fata de modificarile aduse in Parlament legilor Justitiei si Codurilor penale, potrivit Agerpres.

De asemenea, zeci de magistrati au iesit si in fata instantelor din marile orase ale tarii, precum Cluj, Constanta, Iasi, Brasov sau Sibiu.

Un participant la manifestatia din Bucuresti a declarat, la intrebarile ziaristilor, ca legea interzice magistratilor sa faca greva, nu sa protesteze.

Protestul a avut loc in afara orelor de program, in Palatul de Justitie nefiind niciun proces pe rol.

Manifestarea s-a desfasurat in liniste si a durat circa o ora. Protestatarii au purtat in maini foi cu prevederi din legile Justitiei, dar si cu juramantul de magistrat.