Birourile Permanente Reunite au decis luni sa reduca timpii de dezbatere in plenul reunit pentru proiectul de buget pe anul 2018 au fost redusi, astfel incat se aloca cinci minute pentru dezbaterea fiecarui articol si un minut pentru fiecare amendament. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a spus ca decizia a fost luata pentru ca exista "o ploaie de amendamente" si trebuie gasit un echilibru intre dezbatere si "frenezia" depunerii lor, transmite news.ro.

"Dezbaterile generale vor incepe la bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat la ora 11:00 si sunt programate sa dureze o ora si jumatate. Incepand de marti, de la ora 14:00, marti, miercuri, joi, avem program de dezbateri pe articole, incepand de la ora 14:00, pana la orele 19:00 si vineri de asemenea. Speram sa ne incadram in acest timp, asa incat sa putem vota bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat pana la incheierea sesiunii parlamentare", a declarat Tariceanu la finalul sedintei Birourilor Permanente Reunite.

Intrebat daca s-a decis un timp mai scurt pentru dezbaterea amendamentelor, presedintele Senatului a spus: "Zece secunde pentru fiecare parlamentar, se cumuleaza timpii, este in linie cu ceea ce am utilizat ca timpi de dezbatere si pentru celelalte proiecte asemanatoare".

De asemenea, chestionat cu privire la faptul ca opozitia acuza Coalitia PSD-ALDE ca ii baga pumnul in gura prin reducerea timpului de dezbateri, liderul ALDE a spus ca exista o "ploaie de amendamente" si din acest motiv incearca sa gaseasca un "echilibru intre dezbatere si frenezia depunerii amendamentelor".

Potrivit deciziei Birourilor Permanente, se aloca cinci minute pentru fiecare articol din proiectul de lege a bugetului pentru 2018, un minut pentru fiecare amendament, iar la dezbaterea articolelor pentru proiectul de lege al bugetului asigurarilor sociale, timpul de dezbatere a articolelor va fi de 30 de minute.