Actorul Alexandru Arsinel, directorul Teatrului "Constantin Tanase", a fost externat luni dupa ce a fost supus, saptamana trecuta, unei interventii in urma unui infarct. In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc luni la Spitalul Universitar, actorul a spus: "Am fost salvat de o echipa de medici care munceste de dimineata pana noaptea tarziu", a spus Arsinel luni, potrivit news.ro.

El a multumit medicilor, directoarei Adriana Nica, care "a fost alaturi de mine si de ceilalti pacienti".

Alexandru Arsinel a spus ca "in mod normal", ar fi trebuit sa revina duminica seara pe scena, pentru un spectacol de colinde. "Nu mi-au dat drumul si imi pare rau, ca era o seara de colinde. Am un colind foarte frumos pe care il cant acolo".

El a facut si o demonstratie - a cantat in timpul conferintei o parte din colindul "foarte popular, international", adaptare dupa "Silent Night". "Am avut bucuria ca Puiu Maximilian, sotul Stelei Popescu, sa ii faca alte versuri", a mentionat Arsinel.

In urma cu o saptamana, Alexandru Arsinel a fost supus unei coronarografii, in urma careia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculara anterioara a inimii, una dintre arterele mari din zona cardiaca, "pentru ca avea o stenoza de 70%", dupa cum a explicat atunci Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenta.

"A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura moderna - adica infarct. 70% din artera era obstruata, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizatia muschiului cardiac. A venit constient, cooperant, cu o durere difuza la nivel toracic inferior", explicaatunci Nica.

Actorul, in varsta de 78 de ani, a fost supus, in urma cu patru ani, unui transplant de rinichi si a suferit mai multe interventii la coloana.