Lungmetrajul "Star Wars: The Last Jedi", regizat de Rian Johnson, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, dupa ce a generat incasari de peste 220 de milioane de dolari, iar doua animatii - "Ferdinand" si "Coco" - completeaza top 3. Filmul cu Mark Hamill, Carrie Fisher, John Boyega, Lupita Nyong'o, Kelly Marie Tran, Laura Dern si Benicio Del Toro a incasat 220,04 milioane de dolari pe continentul nord-american, potrivit boxofficemojo.com, citat de news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

La nivel mondial, in weekendul de debut, cel de-al optulea lungmetraj din franciza "Star Wars" a generat incasari de 450 de milioane de dolari.

Pe pozitia a doua in clasament a debutat "Ferdinand", dupa ce a generat incasari de 13,3 milioane de dolari, cel mai slab debut al unei animatii Fox Animation/ Blue Sky. Regizat de Carlos Saldanha, "Ferdinand" este bazat pe cartea pentru copii despre taurul spaniol care prefera sa petreaca ore mirosind florile si visand decat sa intre in arena pentru corida. La nivel mondial, "Ferdinand" a generat incasari, pe 18 piete, de 6,8 milioane de dolari.

"Coco", produs de Disney si Pixar, a coborat, dupa al patrulea weekend de la premiera, pe locul al treilea, dupa ce a generat incasari de 10 milioane de dolari. La nivel global, animatia a incasat pana acum 448,2 milioane de dolari.

Drama "Wonder", de Stephen Chbosky, cu Owen Wilson si Julia Roberts in distributie, a coborat o pozitie, pana pe patru, dupa ce, in al cincilea weekend de la premiera a incasat 5,4 milioane de dolari.

Dupa cinci weekend-uri, "Justice League" a coborat trei locuri, pana pe cinci. Filmul cu Jason Momoa, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller si Ben Affleck in distributie a generat incasari de 4,17 milioane de dolari.