Comisarul european Corina Cretu se afla, luni si marti, in vizita in Romania, context in care are programate intalniri cu premierul Mihai Tudose si cu mai multi membri ai Executivului si va participa la o serie de actiuni privind finantarea europeana, informeaza un comunicat citat de Agerpres.

Conform sursei citate, oficialul european se va intalni cu prim-ministrul Mihai Tudose, cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, cu ministrul delegat pentru fonduri europene Marius Nica, cu ministrul delegat pentru afaceri europene Victor Negrescu si cu secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

Pe parcursul vizitei, Corina Cretu va vizita proiecte si va lua parte la ceremonia de semnare a unei serii de contracte cu finantare europeana. De asemenea, ea va participa la Gala Fondurilor Structurale 2017 si la ceremonia de premiere a concursului pentru elevi 'Lider European' si va avea un dialog cu cetatenii, precizeaza comunicatul citat.

Comisarul european a afirmat ca au fost facute 'numeroase eforturi pentru implementarea programelor finantate prin politica de coeziune din Romania, iar progresele inregistrate sunt clare'.

'Acestea trebuie insa continuate. Asa cum am spus adeseori, investitiile eficiente, ale caror beneficii pentru cetateni sunt vizibile rapid, reprezinta principalul argument pentru mentinerea politicii de coeziune printre politicile europene importante si in perioada post-2020', subliniaza Corina Cretu, citata in comunicat.

Potrivit programului, comisarul european va participa luni la ceremonia de semnare a unei serii de contracte de finantare in cadrul Axei prioritare 2 - Imbunatatirea Competitivitatii IMM-urilor din cadrul Programului Operational Regional 2014 - 2020, va vizita Centrul de zi pentru copii 'Sf. Mucenita Sofia', iar marti va participa la ceremonia de premiere a concursului 'Lider European', organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, si va intra in dialog cu cetatenii, alaturi de ministrul delegat pentru fonduri europene Marius Nica, la Academia de Studii Economice din Bucuresti.