Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca prin Bulgaria ca Institutul National de Meteorologie si Hidrologie bulgar a emis un cod galben de precipitatii, care vor inregistra valori de peste 20 l/m2, pentru 4 regiuni, dupa cum urmeaza: Kardjali, Haskovo, Yambol si Burgas. MAE a emis, de asemenea, o atentionare de calatorie si pentru Grecia, unde, in perioada 17 - 18 decembrie 2017, sunt prognozate furtuni si ploi torentiale, in vestul tarii, cu precadere in Messolonghi si Agrinio, regiuni ce au fost deja afectate de furtunile anterioare.

Informatii suplimentare despre starea vremii se pot obtine de pe site-ul www.weather.bg, iar despre starea actuala a drumurilor din Bulgaria se pot obtine din aplicatia gratuita "LIMA" (doar in limba bulgara) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agentiei "Infrastructura Rutiera" - www.api.bg si non-stop la numarul de telefon 070013020, arata MAE, intr-un comunicat citat de Agerpres. In cadrul Agentiei mentionate functioneaza, pe parcursul intregului an, in regim non-stop, Centrul Situational, care colecteaza si sintetizeaza datele privind situatia drumurilor republicane/publice.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in R. Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

In Grecia, este de asteptat ca intensitatea vantului sa atinge 7-9 Beaufort (viteza de 60-90 km/h). Meteorologii nu exclud chiar noi inundatii pentru urmatoarele 48 de ore, iar in multe zone pot aparea si alte probleme din cauza caderilor de grindina.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879 si +302106728875, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" cu informatii si sfaturi de calatorie.