Cateva mii de persoane marsuluiesc in mai multe orase din tara, protestand fata de modificarea legilor justitiei. La Cluj-Napoca sunt peste cinci mii de oameni in strada care scandeaza "Justitie, nu coruptie" si "Dragostea de tara, in strada se masoara", anunta News.ro.

Protest la ClujFoto: Colaj foto

Numarul celor care protesteaza la Cluj-Napoca fata de modificarea legilor justiei depaseste cinci mii. Oamenii au marsaluit pe mai multe strazi ale orasului si au revenit in Piata Unirii de unde au plecat in urma cu mai multe ore.

"Iesiti din casa, daca va pasa", "Afara, afara cu PSD din tara", "O dorinta sincera: Romania libera", "Hotii" si "Justitie, nu coruptie" sunt doar cateva dintre scandarile protestatarilor.

Acestia au vuvuzele, fluiere, clopote si alte obiecte cu care fac un zgomot asurzitor. Multi dintre manifestanti poarta steaguri tricolore si ale Uniunii Europene.

"Fara penali in functii publice la orice nivel. Vrem retragerea modificarilor la legile justitiei, vrem sa nu se aplice masurile fiscale adoptate de Guvern si vrem sa nu fie modificate Codurile penale", a spus una dintre participantele la protest.

Un barbat a afirmat ca "Dragostea de tara, in strada se masoara".

Protestatarii si-au amintit si de revolutionarii din Timisoara care au pornit Revolutia in urma cu 28 de ani si au scandat "Pacat, pacat de sangele varsat".

Proteste cu peste o mie de participanti au loc si la Sibiu, Iasi si Brasov.

La Iasi, manifestantii au stat in Piata Unirii o ora si jumatate, au intonat Imnul National, apoi au pornit in mars pe pietonala Stefan cel Mare. In fata sediului PSD Iasi, oamenii au scandat "Hotii, hotii" si "PSD, ciuma rosie".

Totodata, manifestantii cer organizarea de alegeri anticipate, sustinand ca actualul Parlament nu-i mai reprezinta.

Cluj: