Meteorologii au emis, duminica, o noua informare de ninsori moderate cantitativ la munte, precipitatii mixte in sud si est si intensificari ale vantului in est si sud-est, scrie News.ro. Avertizarea este valabila pana luni, la ora 15:00, interval in care meteorologii anunta ca va fi mai frig decat este normal in aceasta perioada a anului.

IarnaFoto: AGERPRES

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, pana luni la ora 15:00, va ninge in general moderat cantitativ in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde se va depune strat nou de zapada.

De asemenea, in estul Transilvaniei si in centrul si sudul Moldovei, in dupa-amiaza zilei de duminica si in prima parte a noptii de duminica spre luni, vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare.

In dealurile sudice vor fi ninsori si lapovita, iar in Dobrogea si Campia Romana ploile se vor transforma temporar in lapovita si ninsoare, anunta meteorologii.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 45-50 km/h in regiunile estice si sud-estice, iar pe litoral si in zona Carpatilor de Curbura rafalele vor fi in jurul a 55 km/h.

Racirea vremii va continua, astfel ca valorile termice vor fi in majoritatea zonelor mai scazute decat normele perioadei, iar minimele vor deveni negative in toata tara, mai precizeaza meteorologii.