Peste 150 de persoane au protestat duminica, in centrul municipiului Iasi, cerand parlamentarilor din Moldova sa nu voteze bugetul pe 2018, daca nu vor fi alocati bani pentru constructia autostrazii Iasi -Targu Mures, scrie News.ro. Participantii la protest s-au adunat la ora 12.00 pe pietonala Stefan cel Mare, din municipiul Iasi, dupa ce s-au mobilizat pe retelele de socializare.

Actiunea a fost initiata de asociatiile "Moldova vrea autostrada" si "Impreuna pentru A8".

Cei aproximativ 150 de participanti au cerut parlamentarilor de Iasi, dar si celor din restul judetelor Moldovei, sa nu voteze bugetul pentru anul viitor, daca nu se vor aloca fonduri pentru constructia autostrazii.

Manifestantii au scandat, printre altele, "Avem o graba, vrem autostrada" si "Pe Guvern il doare-n cot, de Moldova si A8".

"Cerem tuturor parlamentarilor din judetele Moldovei, dar si din Harghita si Mures sa voteze impotriva bugetului, daca autostrada nu va fi prinsa la finantare. In proiectul de buget, votat deja in Comisia de buget-finante, nu este alocat niciun leu anul viitor pentru acest proiect. Regiunea nu se va dezvolta daca nu se face autostrada. In campania electorala vin la Iasi si ne tot promit ca incep proiectul, dar dupa aceea, ne duc cu zaharelul, iar timpul trece si nu se face nimic. Daca nu sunt in stare, atunci sa-si dea demisia toti", a declarat unul dintre participantii la eveniment.

Protestul a durat o ora si s-a incheiat fara incidente.