Un flashmob pentru sustinerea independentei justitiei a avut loc, duminica, incepand cu ora 15:00, in Piata Victoriei din Bucuresti. Participantii au stat in ploaie, legati la ochi, intr-un protest mut fata de modificarile legilor justitiei, care vor reduce la tacere pe magistrati. Evenimentul a avut loc in urma unui apel facut pe Facebook, numit "Flashmob: Romania redusa la tacere".

Flashmob Romania redusa la tacereFoto: Captura Rezistenta Tv

Timp de 30 de minute, cateva sute de protestatari si-au acoperit gurile si ochii, in semn de sustinere a magistratilor care s-au opus modificarilor aduse legilor justitiei.

Ce spun initiatorii pe pagina de Facebook a evenimentului:

Duminica incercam si altceva. Haideti sa ne strangem cu totii la ora 15.00 in Piata Victoriei si sa facem cel mai mare flashmob pentru sustinerea Justitiei.

Dupa ce ne strangem, ne punem benzi negre pe ochi si vom sta in tacere timp de 30 de minute. Fara sa vedem, fara sa putem spune ceva. Neputinciosi. Asa cum va deveni Justitia in Romania.

Gestul nostru va sustine petitia "Toti pentru Justitie" si va ajunge prin televiziuni si pe internet la intreaga Romanie. Mesajul va fi pasnic, puternic si clar: "Dupa adoptarea legilor justitiei, magistratii din Romania vor deveni neputinciosi in fata furtului, abuzului si violentei grupurilor infractionale din Romania. Si la fel vom deveni noi toti. Opriti modificarea legilor justitiei!"

Acest flashmob este un act artistic pe care il vom documenta video.