Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru raul Tur din judetul Satu-Mare, valabila pana duminica, la ora 12.00, dar si o avertizare cod galben pentru bazine hidrografice din mai multe judete, valabila pana la miezul noptii, scrie News.ro. Se vor inregistra inundatii locale, scurgeri de pe versanti si cresteri ale debitelor.

Potrivit hidrologilor, pana duminica, ora 12.00, se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite, cu depasiri ale cotelor, pe raul Tur - aval acumularea Calinesti Oas, sector indiguit (judetul Satu Mare).

Pentru aceasta zona este emisa o avertizare cod portocaliu.

De asemenea, este in vigoare, tot pana duminica la ora 12.00, o avertizare cod galben pentru raurile din bazinele hidrografice: Iza (judetul Maramures), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Crisul Repede - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Salaj, Cluj si Bihor), Aries - bazin superior si mijlociu (judetele Cluj si Alba).

In plus, sunt vizate de o avertizare cod galben raurile din bazinele hidrografice: Tur (judetul Satu Mare), Lapus (judetul Maramures), Crasna, Barcau (judetele Satu Mare, Salaj si Bihor), Crisul Negru (judetele Bihor si Arad) si Crisul Alb (judetele Hunedoara si Arad), pana duminica, la miezul noptii.