Suporterii echipei de fotbal ASU Poli Timisoara, echipa care joaca in liga a doua de fotbal, au pornit, sambata seara, intr-un mars devenit traditional, in memoria eroilor martiri ai Timisoarei, care au cazut sub gloante in timpul evenimentelor din Decembrie 1989, scrie News.ro. Ei au strigat lozinci din timpul Revolutiei si au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor.

Suporterii alb-violeti au organizat, sambata seara, "Marsul Eroilor", un omagiu pe care acestia il aduc an de an celor care s-au jertfit pentru Libertate. Tinerii au pornit pe jos, din Piata Maria, unde s-a aprins scateia Revolutiei din Decembrie 1989 si au mers pana la Cimtirul Eroilor, unde isi dorm somnul de veci eroii Timisoarei.

"Cine uita e complice!", acesta este motto-ul cu care au pornit pe strazile Timisoarei sute de oameni. Tinerii au purtat coroane de flori, torte, steaguri tricolore, steaguri ale Revolutiei cu vechea stema decupata, dar si fulare alb-violet. Suporterii au purtat mesaje precum "Eroii nu mor niciodata!", "Cinste lor, cinte lor, eroilor" si "Libertate", alaturi de semnul victoriei.

Lozincile din timpul Revolutiei, precum "Libertate", "Timisoara", "Pacat, pacat de sangele varsat", "Jos comunistii" sau "Nu ne vindem tara", au rasunat, din nou, pe strazile Timisoarei. Au fost strigate si lozinci post-decembriste: "Iliescu vinovat pentru sangele varsat", "O dorinta sincera, Romania libera".

Prima oprire a tinerilor a fost, ca intotdeauna, la Catedrala Mitropolitana. Este locul atat de incarcat de urmele istoriei, unde, in aceste zile, sunt aprise candele in memoria celor care s-au jertfit aici pentru un vis maret.

Tinerii si-au continuat drumul pana in fata Operei unde a fost citita o emotionanta poezie, in memoria celor ucisi de gloante in Decembrie 1989, si tot acolo a fost spusa si rugaciunea "Tatal Nostru".

Tinerii si-au continuat drumul, purtand coroanele de flori inainte, prin Piata Victoriei, pana la Cimitirul Eroilor, locul in care martirii neamului isi odihnesc somnul de veci. Cei care au cinstit eroii prin Marsul Libertatii au adus aici aici un ultim omagiu eroilor Timisoarei si au depus coroanele de flori la monumentul dedicat martirilor Revolutiei.

Traseul parcurs de tinerii din galeria de fotbal timisoreana, pentru a cinsti eroii Revolutiei, se intinde pe 3 kilometri.