Mii de oameni au asteptat, in gara din Pitesti, trecerea trenului regal care transporta trupul neinsufletit al Regelui Mihai catre Curtea de Arges. Oamenii au aplaudat si au aprins luminile telefoanelor mobile. Regele Mihai este inmormantat astazi in noua Catedrala din Curtea de Arges, la funeralii participand reprezentantii mai multor familii regale si imperiale. Mii de oameni au intampinat trenul regal pe peroanele garilor prin care acesta a trecut in drum spre Curtea de Arges.

Regele Mihai este astazi inmormantat in noua Catedrala din Curtea de Arges, la funeralii participand reprezentantii mai multor familii regale si imperiale. Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai este transportat la aceasta ora, cu trenul regal, la Curtea de Arges, unde fostul suveran va fi inmormantat in jurul orei 19:00. Regele va fi inmormantat in Catedrala Manastirii Curtea de Arges, unde este inmormantata si sotia sa, Regina Ana. Mii de oameni au intampinat trenul regal pe peroanele garilor prin care acesta a trecut in drum spre Curtea de Arges.

La funeralii participa reprezentantii mai multor familii regale si imperiale. Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a plecat de la Palatul Regal din Bucuresti spre Catedrala Patriarhala in aplauzele oamenilor, care au strigat "Regele Mihai", "Monarhia salveaza Romania" si "Jos comunistii".

Trenul Regal a plecat spre Curtea de Arges dupa ora 15.00. Calatoresc in Trenul Regal Custodele Coroanei si membrii Familiei Regale a Romaniei.

Trenul Regal a circulat cu viteza redusa in localitatile Chitila, Titu si Pitesti. La Titu, sute de oameni au asteptat trenul regal.

La Pitesti, mii de oameni au venit in gara si in jurul acesteia, iar cand trenul regal a trecut, au aplaudat si au aprins luminile telefoanelor mobile.

La Curtea de Arges, cortegiul funerar se va deplasa de la gara la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges. Prezenta presei si a publicului va fi permisa la Gara din Curtea de Arges.

Gara fost construita in mai putin de un an, la cererea Regelui Carol I, dupa planurile arhitectului francez care a restaurat si Manastirea Curtea de Arges si a fost data in folosinta in anul 1899. Considerata o bijuterie arhitecturala, in prezent gara este in paragina, iar astazi va fi acoperita cu un mesh care reproduce fatada cladirii.

Va urma slujba de ingropare a Regelui Mihai I in Catedrala Manastirii Curtea de Arges. Sicriul va fi purtat intr-o procesiune pe jos catre Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, unde va avea loc ceremonia religioasa a ingroparii.

La funeraliile Regelui Mihai iau parte Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, Alteta Sa Regala Marele Duce de Luxemburg, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Alteta Sa Regala Principele de Wales, Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteta Sa Regala Principesa Muna a Iordaniei, Alteta Sa Regala Principesa Astrid a Belgiei, Alteta Sa Regala Principele Lorenz al Belgiei, Alteta Sa Regala Principele Mostenitor Alexandru II al Serbiei, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Ecaterina a Serbiei, Alteta Sa Regala Ducele de Braganza, Alteta Sa Imperiala si Regala Principele Georg al Prusiei, Alteta Sa Imperiala si RegalaArhiducele Karl al Austriei, Alteta Sa Imperiala si Regala Marea Ducesa Maria a Rusiei, Alteta Sa Regala Principele Mostenitor Leka II al albanezilor, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Elia a albanezilor, Excelenta Sa Seicul Rashid bin Khalifa al Khalifa al Bahrein, Alteta Sa Regala Principesa Rym a Iordaniei, Alteta Sa Regala Marele Duce de Baden, Alteta Sa Imperiala si Regala Marea Ducesa de Baden, Alteta Sa Regala Principesa Irina a Greciei, Alteta Sa Regala Ducele de Vendome, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducele Dominic al Austriei, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducesa Emmanuella a Austriei, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, Baronul Hanns von Holzhausen, Baroana Alexandra von Holzhausen, doamna Ferch, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducele Georg al Austriei, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducele Martin al Austriei, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducesa Katharina a Austriei, Alteta Sa Regala Principele Emmanuel Philibert de Savoia, Alteta Sa Regala Principele Nikolaos al Greciei, Alteta Sa Regala Principele Eberhard de Wurttemberg, ASR Principesa Chantal a Frantei, Baronul Francois Xavier de Sambucy de Sorgue, Alteta Sa Principesa Anne de Ligne, Cavalerul Charles de Fabribeckers, Principesa Tatiana Radzivill, doamna Fruchaud, Dr. John Fruchaud.

Regele Mihai - care implinise 96 de ani in 25 octombrie - a incetat din viata pe 5 decembrie, la resedinta sa din Elvetia.