Politistul Marian Godina a descris, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, cum ar putea arata o perchezitie la un traficant de droguri, dupa modificarea Codului de procedura penala.

Marian GodinaFoto: Curtea Veche Publishing

Reamintim ca PSD si ALDE propun modificarea articolului din Codul de Procedura Penala care se refera la "aducerea la cunostinta a calitatii de suspect". Astfel, procurorii vor trebui sa anunte mai intai o persoana ca are calitate de suspect, altfel toate probele sunt nule. Abia dupa ce persoana este anuntata, procurorii pot strange probe, interceptari, pot face perchezitii, eventual flagrant etc. De asemenea, modificarea art. 83 Cod procedură penală ar dă dreptul suspectului să asiste la audierile martorilor, ceea ce ar putea insemna ca vor exista situatii in care martorii vor fi intimidați de prezența autorului infracțiunii.

Postarea lui Marian Godina:

-Alo, buna ziua, de la politie va sunam, deranjam?

-Nu, spuneti va rog!

-Stiti...sunteti cercetat pentru trafic de droguri...

-Da, stiu, am fost anuntat inca de cand m-a reclamat bulangiul ala. Abia astept sa audiati toti martorii, vreau sa asist si eu la audieri, sa-i vad si eu care sunt aia, sa le trimit niste bezele in timp ce declara...da-le-as...

-Noi v-am sunat sa va spunem ca am dori sa facem o perchezitie domiciliara. Banuim ca va asteptati la asta. Maine sunteti acasa?

- Pai dupa ce am fost anuntat ca se face o investigatie, normal ca ma asteptam sa vina mascatii, ca doar nu-l asteptam pe Mos Gerila cu renii. Totusi, maine am ceva treaba, nu puteti sa ajungeti poimaine?

-Bine, atunci venim poimaine.

-De fapt veniti raspoimaine, ca mai am cateva lucrusoare de aruncat si n-am timp maine.

-Bine. Ramane pe raspoimaine?

-Da, dar nu veniti si voi chiar la 6. Sunt putin obo si plicti. Haideti pe la un 10.

-Ok. O zi buna!

-Auziti? Vedeti ca las usile deschise, sa nu mai dea baietii aia negri cu berbecul, ca acum un an, cand erau legile alea tampite de veneati prin surprindere, mi-au dat de mi-au scos usa cu tot cu toc.