Meteorologii au emis, sambata, mai multe avertizari nowcasting de vant puternic pentru opt judete ale tarii, fiind anuntate rafale ce pot atinge 70 de kilometri la ora in zonele joase. La munte, vantul va sufla cu peste 90 de kilometri la ora si va spulbera zapada. Potrivit meteorologilor, pana la ora 17:00, sunt valabile mai multe avertizari nowcasting de vant puternic pentru opt judete ale tarii.

In localitatile Brasov, Ghimbav, Predeal, Rasnov, Sacele, Zarnesti, Bran, Cristian, Fundata, Holbav, Moieciu, Poiana Marului, Sinca Noua, Tarlungeni, Vama Buzaului, Vulcan, din judetul Brasov, si in zona de munte din judetul Sibiu se vor semnala intensificari ale vantului, cu viteze ce vor atinge si depasi la rafala 55...65 km/h si izolat peste 70 km/h.

La peste 1.800 e metri altitudine vantul va viscoli zapada.

De asemenea, este cod galben de vant pentru zona de munte a judetelor Arges si Dambovita.

La altitudini de peste 1.700 de metri, vantul va prezenta intensificari ce vor atinge si depasi la rafala 90 km/h, spulberand zapada, anunta meteorologii.

Potrivit acestora, in zonele de munte din judetele Vrancea, Bacau, Neamt si Suceava, la altitudini de peste 1.500 de metri, vantul va prezenta intensificari ce vor atinge si depasi la rafala 80...90 km/h, spulberand si viscolind zapada.

Meteorologii mai anunta ca, in nordul Carpatilor Orientali, se va depune un strat nou de zapada.