Magdalena Serban, femeia arestata preventiv pentru uciderea unei tinere la statia de metrou Dristor si pentru o tentativa de omor la statia Costin Georgian, le-ar fi spus anchetatorilor, in cadrul audierilor care au avut loc vineri, ca regreta faptele si a acceptat expertiza psihiatrica pe care initial a refuzat-o, a declarat avocata acesteia, scrie News.ro.

Magdalena Serban la metrouFoto: Politia Capitalei

Femeia a fost dusa vineri la Parchetul Tribunalului Bucuresti, fiind asistata de un avocat din oficiu, care spune ca Magdalena Serban a acceptat expertiza psihiatrica, in urma careia se va stabili daca a avut sau nu discernamant la momentul comiterii faptelor.

"S-a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice. Consideram ca este in interesul acesteia, pentru a se constata pe cale legala daca avea sau nu discernamantul faptelor comise in ziua respectiva. Nu avem un document oficial in privinta internarii la Psihiatrie. Restul detaliilor nu s-au discutat astazi. Ea este de acord cu efectuarea expertizei, constientizand atat cat a putut constientiza ca ar fi sau nu ar fi in avantajul sau. Da, regreta si chiar a spus la un moment dat ca prefera sa fie moarta, constientizand ce s-a intamplat. Restul detaliilor le vom afla pe parcurs", a spus avocata Magdalenei Serban.

Dupa ce i s-a adus la cunostinta de catre procurori efectuarea acestei expertize, Magdalena Serban a fost dusa la Spitalul Penitenciar Jilava. Ea a fost transferata la acesta unitate, din Arestul central, joi.

Femeia este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, fiind principalul suspect in cazul crimei si tentativei de omor petrecute la statiile de metrou Dristor si Costin Georgian.

Marti seara, Magdalena Serban a impins o tanara pe liniile de metrou, iar dupa ce victima a cazut pe sine, in timp ce incerca sa se prinda de marginea peronului, agresoarea a lovit-o in cap cu piciorul. Imediat, tanara a fost lovita de trenul care intra in statie si a murit. Ea avea 25 de ani. Cu cateva ore inainte, femeia a incercat sa impinga o alta tanara pe linia de metrou in statia Costin Georgian. Tanara a reusit sa scape dupa ce s-a luptat cu femeia.