Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a afirmat, vineri, la Arad, dupa ce mai multi inspectori scolari demisi in luna august au fost repusi in functie, in urma prceselor intentate Ministerului, ca deocamdata procesele sunt derulare, s-au supendat niste ordine, dar "la final vom vedem cine a avut dreptate", relateaza News.ro. De asemenea, acesta a subliniat ca evaluarile care au stat la baza demiterilor nu-i apartin.

Liviu PopFoto: Agerpres

"Deocamdata sunt procese in derulare, s-au suspendat niste ordine de ministru, nu vreau sa comentez evaluarile pe care nu le face ministrul Educatiei, este o comisie care evalueaza contractul de management al fiecarui inspector si inspector scolar general sau director de scoala. Inca in Romania nu se intelege ca un contract de munca nu este acelasi lucru cu un contract de management", a spus Liviu Pop.

"La final vom vedea cine a avut dreptate, cei care au evaluat contactul de management punctual al unor inspectori sau inspectorii respectivi", a mai spus el.

"Pana atunci, tot ce scrie in contractul de management trebuie respectat. Cum eu respect programul de guvernare si sunt evaluat ca ministru in baza unui program de guvernare, asa sunt obligati si managerii de inspectorate sa-si respecte contractul de management, ca nu sunt acolo pe persoana fizica, sunt pentru implementarea politicilor educationale", a spus Liviu Pop.

Intrebat cum se intelege cu inspectorii demisi care au fost repusi in functie de judecatori, Pop a raspuns: "Colaborez bine cu toti inspectorii care fac bine invatamantului. Nu am probleme cu niciunul cat timp respecta programul de guvernare".

In 18 august, inspectorii generali scolari din 13 judete au fost anuntati, printr-o informare transmisa prin fax dupa incheierea programului, ca mandatul lor inceteaza incepand cu 4 septembrie, intrucat la o evaluare facuta la cererea ministrului Educatiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli in contractele lor de management. Inspectorii generali scolari care au fost anuntati ca isi pierd functiile sunt din judetele: Arad, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Ilfov, Ialomita, Olt, Mehedinti, Caras-Severin, Tulcea, Vrancea si Sibiu. Majoritatea au conestat in instanta deciziile de revocare din functie. Unii dintre ei au si castigat, vezi cazulLuminita Barcari, din Ialomita, si cel al inspectorului scolar Buzau,Florina Stoian.