Politia Capitalei nu a primit niciun apel la 112 care sa sesizeze tentativa de omor de la statia de metrou Costin Georgian, a declarat Nicu Dragos Orlando, seful Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), la o conferinta de presa, transmite Agerpres.

Nicu Dragos Orlando (Politia Capitalei)Foto: b.politiaromana.ro

"Referitor la acest incident, nu am primit niciun apel care sa sesizeze tentativa de omor.(...) In acel birou unde se efectua audierea partii vatamate avem calculatorul care are legatura cu toate celelalte camere video de supraveghere a metroului din toate statiile de metrou. Monitorizarea se face de un dispecerat care apartine Metrorex. Avem acces la aceste camere, am facut aceste verificari in arhiva, am facut direct, dar volumul de munca este mare ca sa verifici 22 camere de supraveghere, nu se termina in 5 minute", a spus seful Politiei Capitalei.

Seful Politiei Capitalei a prezentat la conferinta de presa sirul evenimentelor si a afirmat ca la ora 17.15 prima tentativa de omor a fost sesizata de partea vatamata si socrul acesteia, la sediul Politiei Metrou.

"Ofiterul de la grupa operativa in acel moment era in curs de audiere a unei alte parti vatamate aflate intr-o stare de surescitare care era insotita de un copil.(...) Intre 17.45-18.00 persoana vatamata este preluata la audiere, activitatile se concentreaza pe identificarea imaginilor de pe camerele video. In statia Costin Georgian sunt 22 de camere video, din care una singura a surprins momentul savarsirii infractiunii. Pe tot timpul vizionarii imaginilor s-a incercat identificarea unor cadre cu fizionomia agresoarei. In acest interval, politistul a intrebat partea vatamata detalii cu privire la ceea ce s-a intamplat, daca se cunosteau, daca exista persoane care ar putea fi suspectate de aceasta fapta, descrierea amanuntita a agresoarei. In timpul acestor activitati a fost anuntata fapta de la statia de metrou Dristor 1. Pana la sesizarea acesteia nu a fost primit in Dispeceratul Politiei Capitalei niciun apel la sistemul unic de urgenta 112 prin care sa se reclame tentativa de omor de Costin Georgian", a explicat seful DGPMB.

El a adaugat ca la ora 19.45 seful Brigazii de Politie Transporturi din cadrul DGPMB a venit la sediul Politiei Metrou, ocazie cu care a aflat de acest eveniment.

'Imediat dupa ora 20.00 au fost declansate cercetarile la statia de metrou Dristor 1. Pe timpul investigatiilor s-a conturat ipoteza ca exista o legatura intre cele doua evenimente si s-au dispus masuri urgente, asigurarea tuturor statiilor de metrou cu politisti, s-a dispus incetinirea trenurilor la intrarea pe peron, ulterior au fost difuzate cele mai clare imagini cu agresoarea', a afirmat Nicu Dragos Orlando.

Seful Politiei Capitalei a mentionat ca politistul de la grupa operativa "si-a facut treaba conform procedurilor, incercand sa stabileasca foarte clar ceea ce s-a intamplat in statia Costin Georgian".

"Putea sa fie vorba de la o agresiune si pana la o tentativa de omor. Nu am avut certitudinea din primul moment din cele prezentate de partea vatamata ca este vorba despre o tentativa de omor. Dispeceratul Politiei Capitalei in tot acest interval orar nu a primit niciun apel 112 prin care sa ni se sesizeze aspectele de la tentativa de omor, directionat dinspre STS catre mine", a completat Nicu Dragos Orlando.