Guvernul discuta in sedinta de joi un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care se majoreaza limita de varsta de la 7 la 16 ani pentru copiii ai caror parinti beneficiaza de dreptul de concediu medical si de indemnizatia de ingrijire a copilului bolnav, a anuntat Florian Bodog, ministrul sanatatii. "In sfarsit, o veste buna de la Ministerul Sanatatii, care a reusit ca, in cinci luni jumate de cand am vorbit prima data, sa rezolve treaba - concediile si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate", i-a spus ironic premierul Mihai Tudose.

UPDATE Proiectul de OUG a fost aprobat.

Acesta sustine ca prin acest act normativ mai este clarificata lista afectiunilor grave pentru care se acorda acest concediu medical. "Si am clarificat modalitatea de transmitere a documentelor pentru parintii care insotesc copiii la tratament in spitale din Uniunea Europeana sau din strainatate", a mai spus Bodog.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sanatatii sa accelereze demersurile de debirocratizare. "Inteleg ca se continua demersurile de debirocratizare, dar nu vreti sa accelerati un pic?", a continuat premierul ironiile.

Ministrul i-a raspuns ca accelereaza. "Acceleram, domnule prim-ministru. Asa cum stiti, noi am elaborat acest proiect de act normativ, doar ca...". "Am inteles, lumea rea", i-a raspuns Tudose.