Studentul care in 2015 si-a injunghiat doi colegi intr-o camera de camin a Universitatii ''Alexandru Ioan Cuza'' a fost condamnat la inchisoare pe viata, printr-o prima sentinta data joi de Judecatorii Tribunalului Iasi, el fiind acuzat de omor, tentativa la omor, talharie, infractiuni comise sub forma calificata, si distrugere, transmite Agerpres.

Decizia magistratilor nu este definitiva si poate fi atacata la instanta superioara, Curtea de Apel Iasi.

"Instanta a dispus condamnarea inculpatului Giosan Aurelian la pedeapsa rezultanta de detentie pe viata, pentru comiterea infractiunilor de omor calificat, tentativa la omor calificat, talharie calificata si distrugere. A fost obligat la plata unor daune materiale de 6.816 lei catre UAIC. De asemenea, a unor daune materiale de 3.600 de lei si a unor daune morale totale de 500.000 de euro catre partile civile", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Iasi, Daniel Mirauta.

Pe 9 noiembrie 2015, Aurelian Giosan, pe atunci student in primul an la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iasi si-a injunghiat doi colegi de camera, in caminul C4 din Complexul Targusor Copou.

Dupa aceea, Giosan a dat foc la camera, a inchis usa si a fugit. Victimele au fost gasite de pompierii care au fost chemati sa stinga incendiul din camera.

Una dintre victime, Victor Nour, un tanar din Republica Moldova, a fost gasit cu 20 de plagi injunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. A doua victima, Casian Harpa, a fost injunghiat de 18 ori si a fost transportat la spital, supravietuind