Sase din cele 11 persoane care au ajuns miercuri la spital in urma accidentului provocat de directoarea unei scoli din Buzau mai sunt spitalizate, joi, cinci dintre raniti fiind internati la Spitalul Judetean Buzau iar al saselea, care este in stare grava, a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitala, transmite news.ro.

Accidentul a avut loc chiar in fata unitatii de invatamant, unde directoarea scolii a intrat cu masina intr-un grup de parinti care isi asteptau copiii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean Buzau, Adriana Bunila, in total unsprezece persoane au ajuns miercuri la spital in urma accidentului de la Scoala Generala nr. 1. Noua dintre ele au fost duse la spital cu ambulantele, iar doua au ajuns ulterior, cu masinile personale.

La acest moment, mai sunt internate sase dintre victime: trei sunt la Ortopedie, avand fracturi la picioare, o fetita de 12 ani care are o entorsa la o glezna, suferita in imbulzeala creata, este la Chirurgie pediatrica, o femeie de 35 de ani, insarcinata, a fost trimisa la maternitate, in timp ce o femeie de 60 de ani care a suferit multiple traumatisme si fracturi a fost transferata in stare grava la Spitalul Floreasca din Capitala.

Cinci adulti, intre care se afla si directoarea scolii, au fost externati, cu scrisoare medicala de la specialistii care i-au investigat in urma accidentului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Buzau, Mihail Draghiciu, in acest caz, politistii buzoieni au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si au dispus retinerea permisului directoarei pe toata durata desfasurarii cercetarilor accidentului.

"In urma verificarilor a rezultat ca femeia, in varsta de 43 de ani, care se deplasa cu un autoturism dinspre bulevardul Nicolae Balcescu, pentru a intra in curtea unei unitati scolare, pe fondul unei manevre executate gresit, ar fi pierdut controlul volanului si ar fi acrosat cu masina poarta de acces si un grup de persoane", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Buzau, Mihail Draghiciu.

De asemenea, cazul este anchetat si de inspectorii de munca pentru ca directoarea Scolii numarul 1 se afla in timpul serviciului atunci cand a intrat in grupul de oameni care se aflau in fata unitatii de invatamant si isi asteptau copiii sa iasa de la cursuri pentru a-i duce acasa.