Omul de afaceri Avraham Morgenstern, disparut desi se afla sub control judiciar si condamnat in lipsa, in luna august, la opt ani de inchisoare, a fost retinut, in noaptea de miercuri spre joi, la Buenos Aires, anunta Politia Romana, citata de news.ro.

Radu Mazare si Morgenstern Avraham in 2010Foto: Ziua de Constanta

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 8 ani de zile de inchisoare pe Avraham Morgenstern, administrator al firmei Shapir Structures SRL, acuzat de evaziune fiscala. Omul de afaceri a disparut pe 8 mai 2017 de sub control judiciar.

Morgenstern este acuzat ca i-a dat mita 175.000 de euro fostului primar al Constantei Radu Mazare, bani pe care fostul edil i-ar fi investiti in complexul turistic din Madagascar, potrivit Rise Project.

Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2014, Morgenstern, in calitate de administrator al firmei Shapir Structures SRL, nu a inregistrat corespunzator veniturile obtinute din trei contracte incheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public si Privat) Constanta si Confort Urban SRL Constanta si nu a inregistrat facturile fiscale aferente veniturilor in executarea acestor contracte.

"In aceeasi perioada, inculpatul a inregistrat cheltuieli fictive, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile Larton Consultants ltd Cipru si Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activitati au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, producand un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro", sustine DNA.

In dosar, procurorii au pus sechestru pe bunuri mobile si imobile ale lui Avraham Morgenstern si Shapir Structures SRL, in valoare totala estimata de circa 2,8 milioane lei si 4 imobile situate in municipiul Constanta, neevaluate.