ALERTA  Suspectii de coruptie nu mai pot fi arestati preventiv/ Procurorii nu mai pot comunica nici un fel de informatii din dosare/  In beneficiul cui se modifica articolul referitor la perchezitia informatica? Plus o infractiune noua cu dedicatie pentru  procurori

de Dan Tapalaga, Iulia Rosca     HotNews.ro
Miercuri, 13 decembrie 2017, 21:13 Actualitate | Esenţial


Protest Parlament
Foto: Cristian Soimaru Facebook
PSD si ALDE, dar si UDMR si PNL intr-o mai mica masura, au depus o serie de amendente la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, folosind ca pretext transpunerea unei directive UE. Amendamentele adauga la directiva si par sa fie gandite cu dedicatie pentru salvarea unor categorii anume de inculpati, altele limiteaza drastic mijloacele de proba iar unele reprezinta intimidari evidente la adresa anchetatorilor. HotNews.ro a consultat experti in drept penal in analizarea amendamentelor, calificate drept o “limitare grava” a atributiilor si mijloacelor de ancheta ale procurorilor si au efect distrugator asupra justitiei penale. 

In ciuda faptului ca sunt zile de doliu national si ca s-a votat suspendarea lucrarilor, pe agenda Comisiei Iordache a fost inclusa joi pe ordinea de zi “Transpunerea directivei UE 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale”. Va prezentam mai jos o selectie a celor mai importante amendamente, cu potential distructiv pentru anchetele in curs sau viitoare, insotite de explicatiile aferente.

UPDATE Vezi aici amendamentele centralizate la comisie pana la data de 13 decembrie

Modificari propuse la Legea 135 din 2010 privind Codul de Procedura Penala:

Amendament PSD- ALDE. Cenzura totala.

La articolul 4, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alin. (3) și (4) cu următorul cuprins:
”(3) În cursul urmăririi penale și al judecării cauzei în procedură de cameră preliminară sunt interzise comunicările publice, declarațiile publice precum și furnizarea de alte informații, direct sau indirect, provenind de la autorități publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește, potrivit legii penale.
(4) În cursul procesului penal este interzisă prezentarea publică a persoanelor suspectate de săvârșirea unor infracțiuni purtând cătușe sau alte mijloace de imobilizare sau afectate de alte modalități de natură a induce în percepția publică că acestea ar fi vinovate de săvârșirea unor infracțiuni.

Explicatie. HotNews.ro a scris inca din data de 22 noiembrie despre intentia CSM de a limita drastic accesul presei la datele din dosarele folosind acelasi pretext, Directiva UE, si adaugand interdictii pe care directiva nu le recomanta. Directiva UE recomanda statelor membre sa adopte “măsuri adecvate pentru a garanta că persoanele suspectate și acuzate nu sunt prezentate ca și cum ar fi vinovate, în fața instanței sau în mod public, prin utilizarea unor măsuri de constrângere fizică”. Altfel spus, sa se abtina de la a prezenta public persoane incatusate sau in uniforma penitenciara deoarece ar induce astfel ideea de vinovatie. Amendamentul depus de PSD si ALDE adauga la directiva, facand practic imposibila orice comunicare din dosarele instrumentate de procurori pana la iesirea dosarului din camera preliminara. Parchetele nu vor mai avea voie astfel sa spune nimic, sa comunice numele persoanelor anchetate, politician sau cetatean de rand, chiar daca acestea sunt informatii de maxim interes public. Adio rechizitorii prezentate in presa.

Amendamente PSD-ALDE. Intimidarea martorilor
.

La art. 83, după litera b) se introduc două  noi litere, literele b1) și b2), cu următorul cuprins ( referitor la drepturilor inculpatului)
”b1) dreptul să participe la audierea oricărei persoane de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, să formuleze plângeri, cereri, memorii și obiecțiuni;
b2) poate solicita să fie încunoştinţat de data şi ora efectuării actului de urmărire penală ori a audierii realizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi. Încunoştinţarea se face prin notificare telefonică, fax, e-mail sau prin alte asemenea mijloace, încheindu-se în acest sens un proces-verbal. Absența sa nu împiedică efectuarea actului.” 

Explicatie. In cazul unui dosar de trafic de persoane, inclupatul, adica seful unui grup de crima organizata, va putea participa la audierea victimelor. In felul acesta, pe durata anchetei, persoana vatamata va fi tot timpul in prezenta inculpatului. Sansele anchetatorilor de a obtine marturii valoroase si de a afla adevarul scand considerabil. Replicati aceasta situatie in toate cazurile de violenta in familie, violuri, trafic de minori etc, in care inculpatul va avea dreptul sa fie prezent la audierea victimei.

Amendament PNL. Ajutarea martorilor sa minta profesionist. 


Autori: Alina Gorghiu si Daniel Fenechiu – amandoi avocati. Art. 88 alin. (1) va avea următorul cuprins:
„Avocatul asistă sau reprezintă, în procesul penal, părţile ori subiecţii procesuali principali, în condiţiile legii. Avocatul poate asista martorii chemați de organele judiciare, iar aceștia au dreptul să se consulte cu avocatul atât înainte, cât şi în timpul audierii”.

Explicatie. Martorul are obligatia sa spuna adevarul. Martorii cheie dintr-un dosar de evaziune fiscala sau de frauda cu fonduri europene pot fi usor invatati de avocati ce sa spuna pentru a acoperi faptele sau sa-si coordoneze declaratiile. A-i da posibilitatea unui martor sa se consulte cu avocatul in timpul audierii reduce sansele procurorului de a afla adevarul, deoarece martorul nu va relata faptele, ci va spune ce-l invata avocatul. Prin prezenta, “avocatul martorului” poate sa se asigure ca martorul spune ce trebuie si ca poate adapta pe urma sustinerile altor persoane audiate.

Amendament PSD – ALDE. Limitarea mijloacelor de proba.

La art. 97, lit. e) a alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins (definirea mijloacelor de proba)
”e) înscrisuri, rapoarte de expertiză, procese-verbale, fotografii, mijloace materiale de probă;”. Din definitie este eliminat raportul de constatare ca mijloc de proba. In plus, se abroga alineatul care ofera posibilitea procurorilor sa utilizeze “orice alt mijloc de probă care nu este interzis prin lege.”

Explicatie. Specialistii in drept penal consultati de Hotnews considera ca aceste modificari limiteaza tipul probelor care pot fi utilizate intr-o ancheta. De pilda, camerele de luat vederi stradale, nefiind enumerate in mod explicit la definitia mijloacelor de proba, nu mai pot fi utilizate. De pilda, in cazul crimei de la metrou, imaginile luate de camere n-ar mai putea fi utilizate ca mijloace de proba.

Amendament PNL. Condamnari mai greu de obtinut. 

Autori: Alina Gorghiu si Daniel Fenechiu, avocati. Art. 103 alin. (3) va avea următorul cuprins: „Hotărârea de condamnare, de renunțare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei nu se poate întemeia în măsură determinantă pe declarațiile investigatorilor, ale colaboratorilor, ale denunțătorilor ori ale martorilor protejați sau ale altor persoane care au obținut nepedepsirea sau reducerea pedepsei în schimbul declarațiilor date”.

Explicatie. Autorii amendamentului urmaresc relativizarea pana la eliminare a unui mijloc de proba si anume declaratiile celor care isi recunosc faptele atunci cand sunt sunt condamnati co-inculpatii. Cu alte cuvinte se diminueaza importanta recunoasterii faptelor ca mijloc de proba. Se naste ideea ca daca un inculpat recunoaste faptele si beneficiaza de reducere de pedeapsa, declaratia lui cu privire la alti inculpati este din start necredibila.

Amendament PSD- ALDE. Adio inregistrari facute de martori.

La articolul 139, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(3) Înregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părţi, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii”.

Explicatie. Este limitata utilizarea inregistrarilor intr-o ancheta. O discutie inregistrata de un functionar, de pilda, intre un om de afaceri care ofera mita si un politician care o accepta, nu constitutie mijloc de proba. Codul de Procedura in vigoare prevede ca “Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.” Practic nu mai e admisibila o inregistrare pe care o aduce un martor.

Amendament PSD – ALDE. Mai usor cu perchezitiile.


La articolul 168, după alineatul (15) se introduce un nou alineat, alineatul (151)  cu următorul cuprins: „(151)  Datele obţinute dintr-un sistem informatic sau dintr-un sistem de stocare a datelor informatice care nu au legătură cu infracţiunea pentru care se efectuează urmărirea penală și pentru care a fost autorizată percheziția în acea cauză se şterg definitiv din copiile efectuate în baza alin. (9) şi nu pot fi folosite în alte cauze penale și pentru dovedirea altor fapte.”

Explicatie. Este unul dintre cele mai distrugatoare alineate. De exemplu, procurorii DNA au efectuat in luna august mai multe perchezitii informatice in dosarul Tel Drum. Daca in urma perchezitiilor a rezultat savarsirea altor infractiuni, fara legatura cu infractiunea pentru care se realizeaza urmarirea penala, procurorii nu pot folosi probele obinute potrivit noilor reguli, ceea ce este absurd. Simplificand, este ca si cum un procuror perchezitioneaza un garaj pentru un furt de roti dar gaseste acolo arma unei crime. Ei, bine, n-o poate ridica deoarece el investigheaza un furt, nu o crima, si va trebui sa o lase acolo.

Amendament PSD ALDE. Suspectii de coruptie nu mai pot fi arestati preventiv.


La articolul 223, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(2) Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o infracțiune intenționată contra vieții, o infracțiune prin care s-a cauzat vătămarea corporala sau moartea unei persoane, o infracțiune contra securității naționale prevăzută de Codul penal si alte legi speciale, o infracțiune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, de terorism şi care vizează acte de terorism, falsificare de monede ori alte valori, șantaj, viol, lipsire de libertate, ultraj, ultraj judiciar  sau o altă infracțiune comisă cu violență si, cumulativ, pe baza evaluării gravitații faptei, a modului si a circumstanțelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale si a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constata ca privarea sa de libertate este absolut necesara pentru înlăturarea unei stări de pericol concret pentru ordinea publica”.

Explicatie. Din enumerare au fost scoase in mod explicit urmtoarele infractiuni: spalarea de bani, evaziune fiscală, infracțiunile de corupție, o infracțiune săvârșită prin sisteme informatice sau mijloace de comunicare electronică. Toate acestea exista in actualul Cod de Procedura. De notat ca infractunile de coruptie sunt cele mai comune printre politicieni, prin urmare acestia nu vor mai putea fi arestati preventiv decat daca pedeapsa prevazuta este mai mare de cinci ani.

Amendament PSD- ALDE. Obsesia armelor egale naste monstri

La art. 267, alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
(2) Organele administraţiei de stat care deţin baze electronice de date sunt obligate să colaboreze cu procurorul sau cu instanţa de judecată în vederea asigurării accesului direct al acestora la informaţiile existente în bazele electronice de date, în scopul comunicării actelor de procedură sau a aducerii cu mandat la desfăşurarea procedurilor, în condiţiile legii. Este interzis organelor administrației de stat să furnizeze date și informații din bazele electronice de date la care părțile, experții parte sau avocații părților nu au asigurat accesul, pentru garantarea principiului egalității de arme.”

Explicatie. Specialistii in drept si-au exprimat pur si simplu consternarea ca ANAF sa nu poata comunica informatii procurorilor informatii intr-un dosar de evaziune fiscala pana nu asigura accesul inculpatului acuzat de evaziune fiscala in baza de date a fiscului.

Amendament PSD- ALDE. Sase luni si ai scapat de redeschiderea dosarului

La art. 335, alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
”(1) Dacă procurorul ierarhic superior celui care a dispus soluția constată că au apărut fapte sau împrejurări noi din care rezultă că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia clasarea ulterior, dar nu mai târziu de 6 luni de la data la care a luat cunoștință de apariția faptei sau împrejurării noi, infirmă ordonanța și dispune redeschiderea urmăririi penale. Dispozițiile art. 317 se aplică în mod corespunzător. Redeschiderea este supusă confirmării, potrivit alin. (4).”

Explicatie. Altfel spus, daca prim procurorul este corupt sau neglijent si nu vrea sa redeschida dosarul dupa 6 luni nu va mai putea nimeni sa il redeschida. Este suficient sa treaca sase luni si chiar daca este dovedit ulterior ca  luat mita sa inchida dosarul, cazul nu mai poate fi redeschis.

Amendament UDMR. Adio condamnari lin lipsa.


La articolul 364, după alineatul (6) se introduc două noi alineate, alin. (7) și (8), cu următorul cuprins:
„(7) Persoana poate fi condamnată în lipsă numai dacă a fost citată legal pentru fiecare fază a judecății sau a intrat prin alte mijloace oficiale în posesia unor informații cu privire la locul și data procesului, a fost informată despre posibilitatea pronunțării unei hotărâri în lipsă, precum și dacă a fost reprezentată de un avocat ales sau desemnat din oficiu și a beneficiat de apărare corespunzătoare în cadrul procesului.
(8) Procedura de punere în executare a unei hotărâri definitive pronunțate în lipsa inculpatului poate fi declanșată numai dacă i s-a comunicat hotărârea și numai după ce a fost informat în mod expres cu privire la dreptul la o nouă procedură de judecată sau la o cale de atac, la care are dreptul să se prezinte și care permite o nouă stabilire a fondului cauzei, inclusiv examinarea unor probe noi care pot conduce la schimbarea hotărârii inițiale, respectiv dacă persoana în cauză declară în mod expres că nu contestă decizia sau nu solicită o nouă procedură de judecată ori nu introduce o cale de extraordinară de atac în termen de 30 de zile de la primirea informației legate de hotărâre.”

Explicatie. Prin urmare, in cazul unui fugar care pleaca din tara, cum este deputatul UDMR Marko Attila sau Sebastian Ghita, sansele unei condamnari scad spre zero. Daca nu sunt localizati, condamnarea in lipsa devine imposibila iar daca sunt identificati, este suficient sa-si schimbe mereu domiciliul astfel ca notificarea lor legala devine aproape imposibila.

Amendament UDMR. Noua infractiune cu dedicatie pentru magistrati.


La articolul 542 după aliniatul (1) se introduce un nou alin. (11), cu următorul cuprins:
„(11) Fapta persoanei care cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă a comis una din acţiunile care au condus la situaţia generatoare de daune constituie abuz în serviciu şi se pedepseşte conform art. 297. alin. (1).”

Explicatie. Noua infractiune introudsa este cu dedicatie pentru magistrati si vizeaza intimidarea lor.

 • Modificari propuse la Legea 286/ 2009 (Codul Penal)

Amendament PSD-ALDE. Intimidare grosolana cu dedicatie pentru procurori 

La art. 283 alineatele (1) și (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
”(1) Fapta de a pune în mișcare acțiunea penală, de a lua o măsură preventivă neprivativă de libertate ori de a trimite în judecată o persoană, știind sau acceptând că este nevinovată, se pedepsește cu închisoarea de la 1 an la 3 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.”
(2).Reținerea sau arestarea ori condamnarea unei persoane, știind sau acceptând că este nevinovată, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.”

Explicatie. Este una dintre cele mai grosolane propuneri de modificare a Codului Penal. Nici un procuror nu va mai risca sa trimita persoane influente in judecata deoarece in cazul unei achitari risca oricand sa fie acuzat ca a facut-o “stiind sau acceptand” ca este nevinovata si risca astfel inchisoare sau excluderea din magistratura. Introducerea acesti formulari vagi lasa loc la decizii arbitrare, o astfel de modificarea echivaleaza cu moartea ancehtelor penale cu mize mari.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25728 vizualizari

 • +18 (30 voturi)    
  Dan Tapalaga esti Mai Tanar ca Mine (Miercuri, 13 decembrie 2017, 21:37)

  un domn [utilizator]

  Dar Ardelean ca mine, cat Timp Mai Stam in Asteptare? Tovarasha Ecaterina Andronescu a Spus Raspicat La Herculane ca CeiDoi Protestatari NU sunt Din Poporul Roman Care Au Votat Infectia P$D, cat mai Stam?
  • -15 (31 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:35)

   [anonim] i-a raspuns lui un domn

   • +8 (8 voturi)    
    Domnul Tapalaga, va rog sa modificati! (Joi, 14 decembrie 2017, 9:24)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui

    La amendamentul PSD-ALDE privind Intimidarea martorilor, ar trebui sa scrieti Intimidarea victimelor.
    Multumesc!
 • +30 (34 voturi)    
  Deci, cardasia PSD-ALDE-UDMR-PNL (Miercuri, 13 decembrie 2017, 21:44)

  emil bobu [utilizator]

  Nici nu-mi imaginez cum va fi anul viitor, se poate intampla orice.
  • +17 (19 voturi)    
   Eh da... (Joi, 14 decembrie 2017, 0:02)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Tu chiar crezi ca mai supravietuim un an? Uita-te ce au reusit in MAI PUTIN de un an. Trebuie iesit in strada... neaparat!
   • 0 (2 voturi)    
    sigur, hai pe asfalt la desenat cu creta (Joi, 14 decembrie 2017, 15:51)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Pentru asa ceva trebuie o populatie cultivata, nu feisbucisti, asexuati si fani radio zu.
    Mai pasuiti cateva sute de ani, ca n-a muri istoria.
    Astea cu iesitul in strada nu schimba cu nimic mersul lumii. Inspre prapastia iadului.
    Vedeti de suflet, acolo se da lupta. Asta cu guvernele e o mascarada ieftina, care va trece asa cum trece frunzisul copacului. Vin cand unii, cand altii. Ce sa schimbi in treaba asta ?
  • +11 (15 voturi)    
   zona libera de coruptie (Joi, 14 decembrie 2017, 2:33)

   thatchme [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   in fata intrarilor in parlament. 24/24
  • +9 (9 voturi)    
   invazie (Joi, 14 decembrie 2017, 9:14)

   CVL [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   vom importa nu numai infractorii nostri, care nu vor mai fura prin strainatati, caci aici vor fi aparati de Justitie, care va fi devenit un instrument de protectie al infractorilor, ci cred ca mafiile adevarate se vor muta la noi, caci aici nu vor mai fi haituite. Multumim din inima hotilor Dragnea, Tariceanu, Iordache, Nicolae, Nicolicea, Cataniciu, Dorneanu, Le multumim ca ne construiesc asa viitor intunecat. Rusine lui Tariceanu, care a deviat atat de rau la finalul carierei.
   Mascarada asta cu un Dragnea si Tariceanu prezenti la funeralii, cu ministri hoti care ne conduc perindandu-se acolo, cu Iliescu trimitand mesaje de condoleante, imi fac greata pur si simplu.
  • +8 (8 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 14 decembrie 2017, 9:34)

   Radu-Mihai [anonim] i-a raspuns lui emil bobu

 • +24 (26 voturi)    
  intrebare.... (Miercuri, 13 decembrie 2017, 21:55)

  liviu_ [utilizator]

  raspunderea e numai daca se condamna aiurea, nu si daca se scapa aiurea de condamnare, corect?!
  in cazu asta tocmai am desfiintat 1/2 de codu penal! pt ca nimeni nu o sa mai aiba curakj sa condamne pe unu fara sa fie EXTREM de sigur de vina (ceea ce este f aproape de imposibil).... a se citi Cioaca era liber acu si nu numai!

  ce sa zic... daca se voteaza legile astea s-a cam terminat nu numai cu lutpa anti-coruptie, ci cu Justitia in general./... o sa se poata omoa, viola, fura etc in voie in tara asta...
 • +25 (27 voturi)    
  Lovitura de stat (Miercuri, 13 decembrie 2017, 22:01)

  Rafaila [utilizator]

  Daca avem parteneri strategici - pentru ce ii avem? De ce, dupa ce moare ultimul, de ce tradarea este regula? Domnule DT, Casa Poporului este, dupa cum se vede, asemenea casei mintuirii neamului - tot deaia. Voi nu vedeti ca revolutia din 1989 nu s-a incheiat? Voi, nu intelegeti ca in 1989 oamenii nu au vrut capul lui Nicolae, ci capetele idiotilor care au furat tot ce se putea fura, inca de atunci? Tocmai din cauza astora - de azi - ne-am trezit cu un asasinat - noaptea, ca hotii! Oamenii astia - parlamentarii casei popoului - au singe pe mina. Este o singura chemare - 1989 - cu tot, cu toti, si cu totul.
 • +2 (16 voturi)    
  Parerea mea (Miercuri, 13 decembrie 2017, 22:01)

  Ion B [utilizator]

  Economicul va prevala politicului: Guvernantii vor ajunge repede la fundul sacului, si cum constiinta romanului trece prin stomac, alegatorii PSD vor iesii in strada,
  Apoi, ma intreb, legile nu pot fi schimbate asa cum sunt schimbate in aceste zile de cei aflati la putere?
  Poate scapa de data asta, dar procesele se pot redeschide.
  Chestiounea importanta este timpul!
  ...
  Data viitoare macar mergeti la vot!!!!
  • +15 (17 voturi)    
   nu e chiar asa (Joi, 14 decembrie 2017, 0:42)

   ValentinV [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

   Ia exemplul Ungariei lui Orban unde timpul a fost tot de partea lui...cu cat trece timpul, cu atat mai dificil de reparat sau schimbat ceva. Poti lua si exemplul Rusiei, probabil si al Turciei in perioada urmatoare, acum la rand sunt Romania si Polonia.
   Astept sa apara din nou congresele, cincinalele etc..
   Vom avea o tara sufocata si subjugata.
   • +1 (1 vot)    
    a fost deja unul grandios (Joi, 14 decembrie 2017, 15:53)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui ValentinV

    Aveam deja o mare, un ocean mai degraba, de steaguri rosii, asadar congresele n-au murit niciodata.
 • +18 (30 voturi)    
  Javrele PNL-iste nu se dezmint! (Miercuri, 13 decembrie 2017, 22:08)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  PSD-ALDE-PNL trebuie sa dispara ca sa avem o tara normala. La fel si PMP, care sustine PSD peste tot in tara, in toate consillile locale si judetene.
  USR si Platforma 100 sunt singurele partide frecventabile.
  Trebuie sa iesim in strada, altfel vom avea o tara condusa de borfasii din parlament, mana in mana cu lumea interlopa, care ii sponzorizeaza.
  • -18 (30 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:36)

   [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   • +1 (7 voturi)    
    Tu citesti si fumezi in acelasi Timp (Joi, 14 decembrie 2017, 10:35)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui

    Iar Fumul iti copleseste Ochiul si Neuronul Stingher, incearca sa Recitesti ce A Spus Scris Omul, apoi stinge sursa fumului, aeriseste incaperea unde Salasuiesti, apoi Gandeste!
 • -10 (42 voturi)    
  Nu se poate face nimic, pentru ca: (Miercuri, 13 decembrie 2017, 22:26)

  Irina25 [utilizator]

  1. "Magistratii" sunt, oricum, vanduti infractorilor (cati dintre marii hoti sunt in puscarie?).
  2. Opozitia nu exista.
  3. Romania duce lipsa de barbati (cocalarii si baieteii cu coc nu pot fi considerati barbati).
  • +27 (31 voturi)    
   mama ei de fatalitate (Miercuri, 13 decembrie 2017, 22:55)

   topwriter [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   Mooor cand vad atata fatalitate. Si cum gasim in fatalitatea asta odioasa toate justificarile pentru lipsa oricarei actiuni, oricarei decizii, oricarei minime implicari.
   Politicienii astia bubosi si huliti de toata lumea nu pica din cer, sunt ceea ce am votat sau - in cazul celor care nu voteaza, rezultatul votului exprimat de ceilalti.

   Te infurie? Te simti nereprezentat? Minunat, Data viitoare, trage ceva pe tine si iesi la vot.

   Nu, nu o sa ai probabil niciodata alegerea ideala, Ca ce sa vezi?! nu prea candideaza vreun sfant sau vreo maicuta la electorale. Dar putem alege intre doua rele.
   Nu o sa uit niciodata cum in 2000, in turul 2 -pentru mine prima oara cand puteam vota, a trebuit sa aleg intre Iliescu si Vadim. Si am ales. Cu scarba si dispret am pus stampila pe Iliescu. Pentru ca oricat l'as detesta pe Iliescu, a fost o alegere mai buna decat Vadim. Cum ar fi fost atunci ca noi toti astia scarbiti sa stam in case?!
   • +3 (3 voturi)    
    100% de acord (Joi, 14 decembrie 2017, 9:30)

    lildog [utilizator] i-a raspuns lui topwriter

    M-ati scutit de scrierea unui comentariu.
  • +9 (11 voturi)    
   A voi psdistii sunteti playboi si playmates (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:26)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   Cu totii....si cu dottorate pe la Pocreaca University!!!
   Niste monumente domle!!!!
   • 0 (2 voturi)    
    e mai veche decat credem (Joi, 14 decembrie 2017, 15:55)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Stiai ca la Pocreaca se afla una dintre cele mai vechi vetre neolitice de pe teritoriul tarii ?
    Altceva decat Bamboo si afiliatii.
  • +3 (3 voturi)    
   HM (Joi, 14 decembrie 2017, 10:22)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   Punctul 1 e cam aiurea. Magistrații eliberează doar pentru că le permite legea, creată de ghici cine... Exact cei care urmează să fie judecați.... So, adevărații vinovați în marea majoritate a cazurilor sunt făcătorii de (fără-de)legi.
 • -3 (19 voturi)    
  Ok (Miercuri, 13 decembrie 2017, 22:44)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Romanii sunt niste gandaci de bucatarie. Iar fraierii cu bun simt au luat-o mereu pe cocoasa si in 1944-1947, si in 1978-1989, si in 1990-1991, 1996-1998 si acum si in 2017-2018. Asta e, macar acum se poate pleca din menajerie sau comenta pe facebook, romanii pot doar sa reziste, nu pot arunca nici macar un molotov amarat sa le arda un pic frezele la pesedei :)))
 • +22 (32 voturi)    
  Normal (Miercuri, 13 decembrie 2017, 22:50)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Asta sa fie invatatura de minte pentru cei ce s-au oprit din proteste dupa OUG14. Trebuia sa stam pana acum, un an intreg sa ii invatam minte. Naivitatea se plateste.
  Un lucru este clar: mai avem o singura ocazie pentru ca urmatoarele seturi de legi vor fi cu dedicatie pentru protestatari si "rebeli". Cine nu e cu Partidul va fi Public Enemy #1. Nici nu vor mai conta alegerile urmatoare. Daca devenim ca Ungaria sau Turcia sau Rusia, va iesi un singur partid mereu.

  Imi aduc aminte cand eram copil si auzeam adulti care vorbeau despre Revolutie si spuneau ca au fost (nu ca lauda, ci mai degraba ovesteau parintilor mei cum a fost) puneam intrebari nevinovate de copil mic "ce-i aia" "de ce" si tot asa. Acum incep sa inteleg de ce au fost la Revolutie: ca sa isi bata joc generatia actuala de sacrificiul lor. Sau cel putin asta cred ca este impresia lor (a celor ce mai traiesc dintre Revolutionarii adevarati).

  Chiar asa vreti sa ne tina minte? Sau vreti sa le aratam ca nu si-au "pierdut timpul" degeaba acum aproape 29 de ani?

  Treaba e groasa si cum cenzura incepe sa bata la usa, asta va fi ultima sansa. Nu va mai bazati pe SUA sau UE ca ei nu au cum sa ne ajute. Asta e murdaria noastra si doar noi o putem curata. Trebuie sa aratam Poloniei si Ungariei si Rusiei si Turciei ca nu suntem doar romani, ci si Europeni.
  Mai mult de atat: ca vrem progres si democratie. Vrem evolutie. Imi palce sa cred ca faptul ca am stat la steagul uman nu a fost ceva de propaganda pentru restul sau ceva pentru un selfie si a insemnat ceva si pentru voi, asa cum a insemnat pentru mine.

  Daca am reusit acum un an, sigur vom reusi din nou, dar nu trebuie sa ne oprim, asta este diferenta. Si poate, cu putin noroc, vom reusi iar ce au reusit parintii sau bunicii nostri acum 28 de ani.

  Inchei acest monolog cun un discurs faimos care este valabil si in ziua de azi si descrie perfect noul PCR:

  https://www.youtube.com/watch?v=w8HdOHrc3OQ

  Si da, chiar Chaplin l-a scris. Incredibil, nu-i asa?
 • +25 (29 voturi)    
  Ok, (Miercuri, 13 decembrie 2017, 22:57)

  /./ [utilizator]

  sa vedem ce batalii mai putem duce inainte sa emigram.
  1.Asteptam reactia presedintelui probabil luni o sa fie in parlament.
  2.In CCR-ul nu ne punem multe sperante, deci ramane comisia de la Venetia , s-a speram ca presedintele poate sa le conteste direct acolo si nu la CCR.
  3.Presedintele trebuie sa iasa cu un referendum sa vedem ce vrea populatia tarii.
  4.Proteste masive de strada, daca nici in momentul asta nu avem 1 milion in strada atunci putem emigra fara nici un resentiment.
  5.Biserica nu mai poate ramane imuna la ceea ce se intampla , chiar daca nu imi e simpatica in momentul asta chiar nu poate sta deoparte.
  4.Prabusim economia, eu zic ca suntem cei care producem si consumam cel mai mult in tara.Fara noi credite, fara noi cheltuieli decat cele necesare etc.


  Si sa nu uitam un lucru f f important nu suntem singuri in lupta asta , avem langa noi UE, SUA si mai toate tarile democrate.
  • +9 (9 voturi)    
   romani (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:56)

   Rafaila [utilizator] i-a raspuns lui /./

   Peste tot... In UE, in SUA... Canada, unde vrei. Numai in Romania, nu. Aici am ajuns. Prima lor grija a fost sa rupa puntea dintre noi, cei care am fost si stim, si voi, cei care sunteti si nu stiti. Iar puntea, trece peste Atlantic - Europa nUE.
  • +12 (12 voturi)    
   Sorry dar BOR e in cahoots (Joi, 14 decembrie 2017, 0:29)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui /./

   Cu talharii braconierului de carashai aka Hamsterul
  • +2 (2 voturi)    
   eu mai sper (Joi, 14 decembrie 2017, 13:06)

   CVL [utilizator] i-a raspuns lui /./

   sa iesim multi in strada sa le aratam ca nu ne reprezinta. si de data asta sa le cerem demisiile tuturor parlamentarilor care au aratat ca sunt de partea infractorilor.
  • +2 (2 voturi)    
   cam tirziu si cam greu (Joi, 14 decembrie 2017, 13:09)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui /./

   1. Johannis va reactiona cind legile vor veni la promulgare
   2. Nu cred ca permite legea asha ceva. Si asta ar fi unrmata de o suspendare oarecum temeinica. Si chiar fara demitere, legile ar fi promulgate.
   3. Referendum va fi, doar ca trebuie calculat foarte bine momentul. Sa nu fie nici prea devreme nici prea tirziu. Daca il propune azi, ciuma rosie il programeaza ori in duminica dinainte de craciun, ori inainte de revelion.
   4. Asta putem face, doar ca vad ca nu prea se mai organizeaza nimic. Doar citeva sute de oameni pe ici pe colo, si cam atit. Nu inteleg de ce jumatea de milion care a iesit in iarna nu iese acum, cind gravitatea legilor e de 10 ori mai mare.
   5. Biserica are carnet de partid deja. E suficient sa mai dea gabitsda citeva milioane donatie la catedrala. Plus vizitele lui Daniel Ciubotea in Rusia, semn clar de cotire la stinga. Asha ca... in biserica putem avea cam tot atita incredere cit si in ccr
   6. Asta e chestie de durata. Ar trebui facut asta macar 6 luni-un an ca sa aiba ceva efect.

   Partea buna e ca in maxim 6 luni va incepe sa crape executia bugetara. Dar asta se rezolva cu ceva tiparnita, ceva devaloriza de curs ca sa crestem competitivitatea. Si dupa legile astea nici nu va mai conta prea mult zona economica, pentru ca nu vei mai avea voie nici macar sa gindesti PSD-ul de rau.

   Asha ca... varianta cea mai probabila va fi emigrarea in masa si lasat PSD si poporul PSD sa moara de foame. Daca pleaca IT-ul si corporatiile, in 2 ani se ajunge la sapa de lemn.
 • +15 (19 voturi)    
  mai trebuie o revolutie (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:07)

  Adrian_. [utilizator]

  de data asta mortii trebuie sa fie de partea lor, nu de partea noastra.
  • +1 (1 vot)    
   cum faci revolutie? (Joi, 14 decembrie 2017, 13:10)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_.

   Crezi ca ai vro sansa sa te bati cu jandarmeria?
 • +23 (25 voturi)    
  loooooool (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:19)

  Itsoc [utilizator]

  bai, dar intreb si eu asa...de ce se chinuie asa cu amendamente? sa desfiinteze de tot justitia pentru parlamentari si politicieni.
  sa ramana pentru omul de rand, muritorul.
  • +4 (4 voturi)    
   nu ştiu (Joi, 14 decembrie 2017, 9:45)

   lildog [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   dacă e bine să le dai idei. Îl şi văd pe Ciordache: "Da chiar! De ce? Avem majoritatea doar."
 • +16 (22 voturi)    
  Anticipate (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:38)

  fghr [utilizator]

  singura solutie.. nu cred ca se poate mai rau.

  Iar daca ies tot hotii astia , emigrare scrie pe noi...
  • +12 (14 voturi)    
   in teorie suna bine. (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:52)

   topwriter [utilizator] i-a raspuns lui fghr

   in teorie, anticipatele sunt cea mai buna solutie.

   Apoi, ne uitam in Constitutie si ne loveste cruntul adevar. Anticipatele sunt practic imposibil de declansat. trebuie sa pice 2 guverne consecutiv in decurs de 60 zile. Ori, precum cainele care nu pleaca de buna voie de la macelarie, nici astia nu pleaca de buna voie de la guvernare.
   Solutia este iesit, iesit in piata. Masiv.

   Oameni buni, protestele declansate cu Ord.13 am crezut ca reprezinta un sprint contra cronometru in acele 10 zile cat aveau pana intrau in vigoare. De fapt, avem in fata un maraton, un adevarat test de anduranta. Asa vom da masura determinarii noastre.
  • +2 (2 voturi)    
   N-AI CUM FACE ANTICIPATE (Joi, 14 decembrie 2017, 13:14)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui fghr

   Nu poti dizolva un parlament in general, pentru ca nici un parlamentar (poate cu exceptia USR) nu va accepta sa treaca iar prin alegeri. Mai ales acum, cind parlamentarii scapa definitiv de justitie si pot fura in voie. In maxim un an dispar posturile tv incomode (eventual lasa digi24 sa mimeze ceva opozitie), dupa care tara va fi a lor, ca inainte de 2005. Nici nu va mai conta cine e la guvernare, fratiile transpartinice vor prospera si vor finanta politicienii corupti.
 • -8 (14 voturi)    
  una calda una rece (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:45)

  corbul109 [utilizator]

  frustrant... unele sunt aberatii monstruase cu altele sunt 100% de acord. Chiar ma ingrozesc sa aflu ca nu sunt deja in Codul penal. Exemplu :
  1. Cum e posibil sa vorbim de un proces corect daca avocatul nu are acces la aceleasi date cu procurorul pentru a pregati apararea? As vrea sa stiu cine sunt acei distinsi specialisti in drept consternati de acest fapt...
  2. Cum e posibil ca in anul 2017 un martor sa nu se poata consulta cu propriul avocat in timpul unui interogatoriu?
  Tot ce pot spune .... mersi ca nu mai sunt in tara!!!
  • +3 (3 voturi)    
   de ce? (Joi, 14 decembrie 2017, 13:18)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui corbul109

   1. avocatul are acces la probe pe timpul procesului. Pe peropada urmaririi penale, daca inculpatul cunoste probele, care sunt incimplete, poate usor sterge rumele care ar duce la completarea probelor
   2. Cred ca tu confunzi martorul cu inculpatul. Ce sens a re ca martorul sa consulte avocatul? ca sa-i spuna ce sa declare? Martorul e obligat sa spuna adevarul, iar pentru asta nu are nevoie de avocat. Inculpatul nu e obligat sa declare chestii impotriva lui, si de aia are voie de consultanta.
 • +9 (11 voturi)    
  Catalizator (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:54)

  slashroot [utilizator]

  În februarie, Hotnews a fost un catalizator extrem de eficient al protestelor. Acum, în toamnă, parcă nu la fel de mult. De ce?
  Dacă partidele de opoziție nu fac o campanie furibundă și continuă pentru a scoate lumea la proteste (chiar, de ce?), dacă voi vă mărginiți să relatați (la minut, e-adevărat, dar cu iz fatalist) mizeriile acestor derbedei penali, lumea va prelua exact această atitudine pasivă.

  Degeaba avem tehnologia și conectivitatea la un nivel mult peste cel care a făcut posibilă Primăvara Arabă (aia democratică, nu marasmul fundamentalist care a încheiat-o), degeaba avem cu ce dacă nu avem cu cine, dacă nu avem niște lideri. Oamenii au depășit punctul în care simțeau că au un cuvânt individual de spus; acum, când e clar că borfașii nu se vor opri, #rezistența trebuie să-și găsească repede un nucleu... sau putem să ne oprim de pe acum.
  • +2 (6 voturi)    
   Nici 5% din cei care sunt acum in strada (Joi, 14 decembrie 2017, 8:55)

   mircea_cjn [utilizator] i-a raspuns lui slashroot

   ..NU AU FOST LA VOT ! Intelegi? Au avut alta treaba, au crezut ca e o joaca...Nu au fost!
   Si culmea , ei sunt si vor fi CEI mai afectati de politica aberanta a PSD-ALDE-UDMR ! Cu impozite, cu pilon 2, cu mediul economic, cu coruptia generalizata ...

   Asta in timp ce votantii PSD, au avut 95% prezenta la vot! Pensionarii, bugetarii, asistatii... ei si-au apărat interesul.

   Iesirea la vot si alegerea unei forte politice care sa-ti serveasca interesul tau e o solutie mult mai fezabila decat iesirea in stradă...după !

   O zic asta cu amărăciune. Eu ies in stradă, dar am fost la vot.

   Vesti bune nu sunt, ce e mai rau de abia acum urmeaza. Ei isi fac legea sa poata fura in liniste. Apoi vor intra in buzunarele noastre cu japca pentru a-i multumi pe, ai ghicit, votantii lor, ca să-i mai aleagă odată, și-inc' odată..
   • +5 (5 voturi)    
    da, şi eu sunt supărat (Joi, 14 decembrie 2017, 9:52)

    lildog [utilizator] i-a raspuns lui mircea_cjn

    pe cei care nu au fost la vot dar pe cine ajută gândirea asta de genul: şi-au meritat-o, să suporte consecinţele acum? Eu cred ca singurul profesor adevărat este greşeala. Şi mai cred că acum ar trebui să ne concentrăm pe repararea acestei greşeli sau cel puţin să nu o lăsăm să devină ireparabilă. Uniţi (încă) putem salva România.
 • +8 (12 voturi)    
  .. (Miercuri, 13 decembrie 2017, 23:56)

  mazgalici [utilizator]

  Acum un an, 61% dintre romanii au ales sa nu se prezinte la vot. Acuma baieti, faceti-va bagajele.
  Cand esti ignorant, viata te pedepseste.
  • +6 (6 voturi)    
   Hehe, ii pedepseste si pe cei care au votat (Joi, 14 decembrie 2017, 8:32)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui mazgalici

   si prostimea care voteaza cu PSD tot cu PSD va vota.

   Asta e poporul roman, inapoiat si certat cu democratia.
  • +4 (4 voturi)    
   da, dar (Joi, 14 decembrie 2017, 9:40)

   lildog [utilizator] i-a raspuns lui mazgalici

   nu cu coada între picioare. Cât timp mai poţi face ceva, luptă române. Lasă mioriţa deoparte si ieşi în stradă pentru că nu-i răul făcut încă. Altfel e ca şi cum la naufragiu te-ai salva propria piele călcând pe capetele celorlalţi. Nu uita că laşi în urmă parinţi, bunici, locurile unde te-ai născut şi într-o zi o să te trezeşti că ai nevoie de viză ca să le revezi.
 • +13 (17 voturi)    
  In strada si bine organizati! (Joi, 14 decembrie 2017, 4:59)

  EU_e_cu_noi [utilizator]

  Orice este posibil in urmatoarele zile chiar si suspendarea Presedintelui.
  Daca nu actionam rapid si decisiv putem sa ne trezim intr-o noua Epoca de aur.
 • -2 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 14 decembrie 2017, 7:24)

  [anonim]

  • +1 (1 vot)    
   de pus in rama (Joi, 14 decembrie 2017, 21:07)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui

   comentariul tau, incerc de ceva timp sa subliniez aceiasi idee, dar n-am reusit sa o sintetizez atat de bine.
 • +6 (6 voturi)    
  La articolul 168, după alineatul (15) ... (Joi, 14 decembrie 2017, 8:54)

  Luke [utilizator]

  Sa incepem cu "Deci", daca se face o perchezitie intr-un calculator pt ce stiu eu ce motiv si ala colcaie de filme cu pedofilie acestea vor fi sterse si respectivul nu va putea fi acuzat niciodata de asa ceva...good job.
  • +1 (1 vot)    
   Pedogogie (Joi, 14 decembrie 2017, 22:30)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Luke

   Si tot zicea guvernul ca investeste in scoli primare, crese, gradinite... sa vezi ce val de investitii vine.
 • +7 (7 voturi)    
  we are doomed (Joi, 14 decembrie 2017, 9:07)

  ciubex [utilizator]

  Eu sincer nu vad nici o solutie, sincer, si asta mai ales dupa ce-am vazut ca si PNL-ul contribuie la modificarea legilor justitiei.
  Singura mea solutie viabila este sa emigrez si sa las tara asta pe mainile celor ce-o merita.
  Daca ar fi alegeri anticipate, nicio alta forta politica nu ar reusi sa faca majoritate parlamentara. PSD-istii si ALDE si-ar asigura cat de cat o pozitie de dominanta, nu vor mai avea majoritatea, dar vor avea destule voturi cat sa impiedice orice manevra.
  Un guvern minoritar nu ar face nimic, ba mai mult o sa trebuiasca sa repare tot ceea ce-au stricat PSD-istii cu legile salariale si fiscale.
  O sa cada pe spunarea noilor veniti toate problemele fiscale. Or sa zica apoi oamenii ce se uita pe la RTV sau Antena 3 ca astia noi nu le mai dau salarii si pensii, pe cand PSD-istii uite ce buni au fost, le-au dat.
  Eu sincer nu vad nici o solutie viabila.
  Imi doresc anticipate, particip la proteste, chiar si asa razlete cum sunt acum, dar sunt deznadajduit si ma confesez voua in speranta ca-mi indicati ce solutii viabile ar fi.
 • +9 (9 voturi)    
  Adevarata alianta (Joi, 14 decembrie 2017, 9:27)

  benicio [utilizator]

  Acum se arata si ultimilor naivi care inca mai credea ca PNL e opozitie, adevarul. Avem de fapt o alianta PSD-ALDE-PNL-UDMR care conduce Romania. Alina Gorghiu, o carierista fara scrupule si Daniel Fenechiu, care de fapt nu a parasit niciodata partidul lui Dan Diaconescu, la fel cum nici Olguta Vasilescu nu a tradat niciodata "valorile" PRM. Sa nu se mai astepte nimeni la ceva bun de la liberali, de fapt PNL nu exista, e doar o adunatura de oameni care au furat numele unui partid istoric, l-au confiscat practic. Si o sa aiba soarta PNT, sub 5% la urmatoarele alegeri. SIngura opozitie in momentul de fata e USR si nou infiintatul partid al lui Ciolos.
 • +7 (9 voturi)    
  Un amendament pentru coruptie:10 ani, confiscarea (Joi, 14 decembrie 2017, 9:40)

  deval [utilizator]

  averii si imposibilitatea reducerii pedepsei , cu nici un motiv !
  Vad ca pnl pune si el umarul la LEGALIZAREA CORUPTIEI ! Altfel , ce inseamna aceea ca denunturile nu pot avea rol determinant ?! O decizie de coruptie nu se poate lua exclusiv pe baza unui denunt al unui alt inculpat , ok dar "determinantul" asta cum il stabileste corect magistratul bine intentionat, astfel incat sa nu-l ia comisia parlamentara si NKVD-ul de la latrina la scarmanat ?! Caracteristica faptelor de coruptie e aceea ca un faptuitor nu executa operatia cu factura si chitanta ci prin influenta, presiune sau colaborare cu alti faptuitori ! Coana Gorghiu si don Fenechiu admit ca probe doar flagrante , facturi si chitante pentru coruptie ?!
  Iata de ce pnl e numit si e realmente "aceeasi mizerie" !!
  • -6 (12 voturi)    
   Simplu, denuntul e subiectiv iar (Joi, 14 decembrie 2017, 10:13)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui deval

   probele sunt obiective!
   Am mai vazut inca o aberatie, cum adica avocatul sa asiste la interogarea inculpatilor si martorilor, ca le da indicatii,pai mai nea Tapalaga, tu n-ai vazut in filme macar daca altcumva nu stii cum la fiecare intrebare, cel intrebat se uita la avocat si numai la incuviintarea acestuia raspundea?
   Adica la altii se poate si la nu, ca noi putem interoga martorii intre patru ochi, cu un procuror care-l ameninta si-i promite ca-l scapa de puscarie daca da in gat pe cutare si cutare, asa ai vrea?
   • +4 (6 voturi)    
    Ai aceeasi nevoie de Recomandari cu (Joi, 14 decembrie 2017, 10:40)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Lovecraft de mai sus, lipsa de Coerenta Nu e Scuzabila pentru Tine, evident este o Traditie la Tine sa disloci idem, franturi de Adevar pentru a construi fraze fara noima, adica? Politica editoriala Latrina 3
   • +1 (3 voturi)    
    Proba obiectiva ar fi analiza averii suspectului (Joi, 14 decembrie 2017, 12:15)

    deval [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    de coruptie ! In Romania averea nejustificata nu e o problema.........
    Fostul "interes national" a rezolvat chestiunea (si Marele Dus de la Cotroceni a tacut malc) chiar in interes propriu si a impus o lege prin care, averea nejustificata (oricata) se sanctioneaza cu 16% impozit !!
    Denuntul e folosit ca mijloc de proba in aceeasi lume civilizata pe care o invocati in cazul prezentei avocatului !!
    Este absolut normal ca procurorul sa aduca la cunostinta suspectului ca daca a colaborat cu cineva in "realizarea"actului de coruptie sau daca a fost constrans la participare sa faca un denunt in interesul aflarii adevarului si ca astfel , ar putea beneficia de o reducere a pedepsei ! Dupa cum un denunt calomnios ii poate aduce aceluiasi o marire a pedepsei !!!!! Inteleg ca doriti sa poata fi acuzati de acte de coruptie doar portarii institutiilor !!
   • +1 (5 voturi)    
    la ce filme te uit tu? (Joi, 14 decembrie 2017, 13:24)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Inculpatii e OK sa fie asistat de avocat, pentru ca are dreptul prin lege sa nu faca declaratii care l-ar dezavantaja. Dar martorul??? Pai bre postacescu, martorul jura pe biblie sa declare adevarul si doar adevarul. Si fix asta il obliga si legea. Iar pentru asta nu vad ce nevoie are de avocat... Ce sa-i faca avocatul, sa-i spuna cum sa minta profesionist? Ia zi, pe ce canal ai vazut tu martorul asistat de avocat in faza de urmarire penala?!?
    • +1 (3 voturi)    
     martor (Joi, 14 decembrie 2017, 17:45)

     savatuf [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Am vazut multi chemati ca martori, la misto si au iesit in catuse, sau daca nu au fost pe plac, inculpati pt marturie mincinoasa. Cred totusi ca esti un fan al martorilor care scriu dupa dictare, ca de domnul procuror stie mai bine ce trebuie sa declari.
     • 0 (0 voturi)    
      unde ai vazut tu asta? (Vineri, 15 decembrie 2017, 11:44)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

      Vreau su eu un exemplu de cineva chemat ca martor si scos cu catuse.

      Iar acuzat de marturie minicionasa e Tariceanu, pe buna dreptate.

      Si in general, domnu procuror poate doar retine 24 de ore, dupa care ori primeste aprobare de la judecator pentru arestare preventiva, ori elibereaza urmaritul. Si nu stiu multe cazuri in care o persoana retinuta a ost eliberata de judecator. Nu cred ca-s nici 1% cazuri din astea.
 • +4 (4 voturi)    
  Pentru ca.... (Joi, 14 decembrie 2017, 10:25)

  mar-vas [utilizator]

  tot este la moda fariseismul national practicat de cei ce l-au fugarit pe sosele si in aeroporturi si folosesc la greu doliu declarat sa aiba liniste sa violeze in tihna justitia , o singura intrebare:
  CUI NE LASI MAJESTATE?
  • +2 (2 voturi)    
   citat din CTP (Joi, 14 decembrie 2017, 12:01)

   lildog [utilizator] i-a raspuns lui mar-vas

   "Rege in România ramâne neamprostia"
  • +2 (2 voturi)    
   Aparent violeaza justitia, in fapt violeaza (Joi, 14 decembrie 2017, 12:26)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui mar-vas

   cetateanul !! Coruptia ucide cetateanul, speranta, viitorul, radacina morala a neamului !! Magistratii pot sa frece dosare, sa dea NUP-uri la tot, sa achite tot si sa-si ia salariul de minim 10000 lei pe luna, cu care se pot oarecum, pe termen scurt apara ei insisi de efectele coruptiei .............
 • -3 (3 voturi)    
  Din pacate cred ca am (Joi, 14 decembrie 2017, 10:45)

  artistu_gogu [utilizator]

  pierdut batalia. Sincer.

  Am iesit in strada si ce s-a intamplat ? Nimic.

  Iesim din nou si astia rad de noi , ia uite si prostii aia, hai ma da 10 lei la salar si gata pentru urmatorii 10 ani.

  Romanii vor fi atinsi doar daca nivelul de trai se duce la pamant, adica, ce e acum e parfum. O criza adevarata, sa moara de foame romanul, sa fie statul in faliment. Nu pot sa o scoata la capat singuri, nu pot sa nationalizeze tot, si nu se vor putea imprumuta la infinit.

  Dar din pacate asta va mai dura.

  Deci, asta e, asa popor asa tara.
  • +2 (2 voturi)    
   luptă când e de luptat (Joi, 14 decembrie 2017, 12:07)

   lildog [utilizator] i-a raspuns lui artistu_gogu

   şi acceptă că ai pierdut când ai pierdut. Invers nu obţi rezultate la fel de bune.
  • +2 (4 voturi)    
   tare mult nu maie oricum (Joi, 14 decembrie 2017, 13:29)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui artistu_gogu

   Batalia nu e inca pierduta. Odata legile ajunse la Johannis, opozitia le poate contesta la CCR, dupa care Johannis le poate contesta si el, mai apoi le poate retrimite la parlament, intre timp poate face vestitul referendum, UE si SUA pot veni cu sanctiuni. Deci inca se poate. Doar ca trebuie iesit in strada ca iarna trecuta. Zi de zi cu sutele de mii. Cu 10.000 la Bucuresti si inca 5-10.000 prin tara nu mai impresionezi pe nimeni dupa ce iarna trecuta ai ajuns la jumate de milion.

   Si bineinteles, daca se pierde batalia, emigrare in masa. Sa ramana PSD si cu poporul PSD, sa-si fure reciproc caciula pina or muri de foame.
 • 0 (6 voturi)    
  Adio, Romania. Buna, Romanica (Joi, 14 decembrie 2017, 11:50)

  MinDepous [utilizator]

  Am pierdut lupta, din decembrie 2016.
  Protestam degeaba. Am spus-o si-o s-o mai spun: in cazul ideal, protestul nu-si are rostul in democratie - pentru ca nu ar trebui sa ai tu, cetateanul, motiv pentru care sa protestezi.
  Pentru majoritatea din democratie, lucrurile ar trebui sa mearga spre mai bine, astfel incat majoritatea sa se bucure. Minoritati din cadrul democratiei ar putea protesta - insa aici discutam despre "suntem OK cu Dacie in loc de Toyota, insa nu vrem cacaniu-in-dungi, o vrem siclam!". Nu la modul "vrem Lamborghini, nu potcoave cu crampoane!".

  Ori, azi, Romania asa e: majoritatea celor cu drept de vot (formata din aia care au votat cu USR + o parte din cei care au votat cu PNL + aia 60% de tembeli care nu au votat deloc) vede ca ne incalta "dragii de ei" de la PSD+ALDE+UDMR plus niste tradatori de la PNL, ne incalta cu potcoave cu crampoane.

  Ce-i mai trist e ca, din tot ce-am scris aici, cei 60% vor sari de dos doar pentru ca i-am catalogat drept tembeli. Intra caiele in carne, in talpi, curand, n-aveti grija. Bugetul pe 2018 e deja cu masuri de austeritate. O sa duduie Romanica, atunci cand vor incepe sa se prabuseasca lucrurile.

  Da', ce sa facem? Pana nu ne doare, nu intelegem. Sa ne doara, zic, doar, doar aia 60% de neinspirati si cei 20% de si-mai-neinspirati pricep ca trebuie sa voteze - si sa voteze cu aia pe care, macar, nu stim ca-s hoti. De ce? Una e sa dai o sansa unui necunoscut, cu riscul de-a constata ca-i tot talhar si ALTA e sa ii dai INCA O SANSA unui borfas ordinar, cu SPERANTA ca POATE nu o sa fie pe cat de borfas il stim. Cretina viata traim... ne meritam soarta. Sper doar sa mai ramana ceva, un pic mai mult de temelii, ca sa putem reconstrui.
  • +2 (2 voturi)    
   îi cerţi (Joi, 14 decembrie 2017, 12:05)

   lildog [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

   pe "tembelii" care nu au fost la vot şi apoi îndemni la aceiaşi resemnare şi inactiune (dacă o exista cuvântul ăsta). Vezi contradicţia?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by