Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a ajuns la Bucuresti, miercuri seara, cand a fost depus in Sala Tronului a Palatului Regal, unde Majestatea Sa a depus juramantul la varsta de 19 ani. Sute de persoane au asteptat pe traseu, iar la Palatul Regal peste 1.000 de persoane au aplaudat. Mai multi oameni au scandat "Regele si patria!" si "Monarhia salveaza Romania!", relateaza News.ro.

Cortegiul funerar a trecut pe sub Arcul de Triumf , fiind intampinat pe traseu de sute de bucuresteni.

Luminitele de sarbatori au fost stinse in Capitala pe tot traseul cortegiului, iar drapelele au fost coborate in berna.

Peste 1.000 de persoane, unele cu drapele tricolore, au asteptat la Palatul Regal sosirea cortegiului.

Dupa depunerea sicriului in Sala Tronului, va avea loc o ceremonie privata, iar de la ora 21:00 si pana la ora 24:00 cei prezenti vor putea merge la catafalcul Regelui pentru a se reculege. Cei aflati in zona Palatului Regal au primit pliante cu programul funeraliilor si pe verso cu Imnul Regal.

In timpul zilei de miercuri, sute de oameni au venit in fata Palatului, unde au lasat flori, dar si poezii si au aprins candele.

"Prezent mereu in sufletul tarii! Odihneste-te in pace, Majestate" si "Ramas bun, rege drag!" sta scris pe gardul acoperit de coroane din flori, intre care se intrezaresc fotografii ale fostului suveran.

Varstnici, cei mai multi dintre cei prezenti in fata Palatului, si parinti cu copii au venit sa aduca un omagiu Majestatii Sale Defuncte, iar unii sa aiba o amintire a momentului.

"Pentru aducere aminte, ca nu e in fiecare zi", s-a fotografiat o femeie cu florile depuse langa potretul regelui Mihai.

Palatul Regal, unde regele Mihai a domnit timp de zece ani, este dominat de o atmosfera sobra.

Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Majestatii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal pana vineri, la ora 22.00.