Presedintele Klaus Iohannis a scris in cartea de condoleante de la Castelul Peles ca, prin tot ceea ce a facut, regele Mihai I si-a pus intreaga viata in slujba natiunii romane si va ramane in memoria colectiva ca un simbol al luptei poporului roman pentru libertate, noteaza Agerpres.

"A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat tara cu onoare, curaj si patriotism, in vremuri grele, devenind un reper de identitate si solidaritate pentru natiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. Prin tot ceea ce a facut, Mihai I si-a pus intreaga viata in slujba natiunii romane si a servit cu abnegatie, demnitate si responsabilitate tara in care s-a nascut. Romanii l-au iubit, l-au respectat si sunt convins ca el va ramane in memoria colectiva ca un simbol al luptei poporului roman pentru libertate", a scris seful statului, care a venit, miercuri, sa ii aduca un ultim omagiu fostului suveran.

Klaus Iohannis afirma ca amintirea regelui Mihai I va ramane mereu vie in sufletele romanilor.

"In aceste clipe triste, transmit condoleantele mele intregii Familii Regale. Sunt alaturi de toti cei care respecta amintirea Regelui Mihai I si care, in aceste momente, isi exprima regretele fata de trecerea la cele vesnice a uneia dintre cele mai proeminente personalitati ale istoriei noastre.Sunt convins ca amintirea regelui Mihai I va ramane mereu vie in sufletele romanilor. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace", a mai scris presedintele.

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus, miercuri, pe Aeroportul International "Henri Coanda" cu o aeronava a Fortelor Aeriene Romane. Ulterior, a fost transportat cu masina la Sinaia, unde a fost asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles.

Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul regelui vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucuresti miercuri, intre orele 21.00 si 24.00, joi, intre orele 8.00 si 22.00, si vineri, intre orele 8.00 si 22.00.

Slujba de inmormantare va avea loc sambata, la Curtea de Arges si va fi precedata de ceremonii in Capitala. La aceste manifestari si-au anuntat prezenta reprezentanti ai mai multor case regale din lume, printre care fostii suverani spanioli Juan Carlos si sotia sa Sofia si printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, potrivit ambasadelor Spaniei, respectiv Regatului Unit, la Bucuresti.