Piateta din fata Palatului Administrativ din Deva, care adaposteste sediile Consiliului Judetean si Prefecturii Hunedoara si este situata in apropierea casei fostului premier Petru Groza, va purta numele Regelui Mihai I, in semn de respect fata de personalitatea fostului suveran, a anuntat miercuri primarul municipiului Deva, Florin Oancea, citat de Agerpres.

Potrivit primarului, piateta din fata a doua sedii de institutii de interes judetean este locul potrivit pentru ca oamenii sa-si aduca aminte de Regele Mihai I, dar si de momentul cand fostul prim-ministru Petru Groza l-a silit pe rege sa abdice.

"Voi propune Consiliului Local al municipiului Deva ca piateta din fata sediului Prefecturii Hunedoara sa poarte numele Regelui Mihai I al Romaniei. Sunt mai multe motive, iar primul este ca ne aflam intr-o zona foarte importanta - Palatul Administrativ, in care isi desfasoara activitatea Prefectura si Consiliul Judetean Hunedoara.

Al doilea motiv este ca in imediata apropiere se afla casa lui Petru Groza, cel care, silit de rusi, l-a determinat pe rege sa plece intr-un lung exil. Cred ca este momentul sa ne asumam istoria, cu bune si rele, si sa nu repetam greselile trecutului", a declarat primarul municipiului Deva.