Ilan Laufer, l-a acuzat pe ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton, ca se "implica in politica externa a Romaniei", Ministrul pentru Mediul de Afaceri sustinand ca diplomatul a "dezinformat" si s-a pus intr-o lumina proasta cand a spus ca tara sa este ingrijorata de modificarea legilor justitiei.

Ilan LauferFoto: Facebook / Ilan Laufer

"Canada, ca si multi parteneri internationali, este preocupata si are aceeasi ingrijorare pe care o au multi dintre protestatari in ceea ce priveste reforma in justitie si pachetul de legi care se dezbate in Parlament. Din 2007 si pana in prezent Romania a facut progrese remarcabile in lupta impotriva coruptiei si in constituirea independentei in acest sector. Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces. De aceea intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor", a spus marti ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton.

Laufer raspunde, intr-o postare pepagina sa de Facebook, ca "sunt, si eu , la randul meu, 'ingrijorat' de modul si felul in care va depasiti atributiile pentru care ati fost acreditat sa reprezentati tara dumneavoastra, Canada, pe teritoriul Romaniei".

Postarea lui Ilan Laufer apare pe Facebook insotita de cuvantul "Sponsored", ceea ce inseamna ca ministrul a platit retelei sociale pentru ca mesajul sau sa fie promovat si vazut de cati mai multi utilizatori.

"Prin declaratia si comportamentul dumneavoastra, va implicati in politica interna a Romaniei, ceea ce va este strict interzis prin Conventia de la Viena, Constitutia Romaniei si legea 269/2003 Art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic si consular al Romaniei, si ma gandesc ca este reciproc valabila: "f) sa declare sau sa participe la greve, precum si la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau orice alte intruniri cu caracter politic", ceea ce este, evident, in afara statutului dumneavoastra de diplomat.

Nu doar ca va puneti intr-o lumina prosta, dar si dezinformati. Prin urmare instigati la o ruptura in societatea romaneasca", scrie ministrul pentru mediul de afaceri in postarea citata.