Comisia Europeana considera “inacceptabile” planurile lui Donald Tusk, presedintele Consiliului European, de desfiintare a cotelor obligatorii de migranti din UE, scrieeuobserver.com. Intr-o interventie de marti, de la Strasbourg, comisarul pentru migratie Dimitris Avramopoulos, a spus ca documentul inaintat de Tusk inaintea summitului UE este anti-european.

Dimitris AvramopoulosFoto: Hotnews

“Acesta neaga, ignora, toata munca pe care am facut-o in ultimii trei ani”, a spus Avramopoulos.

El a afirmat si ca documentul lui Tusk submineaza "unul dintre principalii stalpi ai proiectului european, principiul solidaritatii". Comisarul european a adaugat ca "solidaritatea nu se face pe alese” si ca Europa are o datorie morala si legala sa protejeze refugiatii.

Aceste declaratii neobisnuit de deschise vin inaintea discutiilor despre migratie ce vor avea loc joi intre liderii UE in cadrul unui summit ce se va tine la Bruxelles.

Tusk spune liderilor europeni, in nota respectiva, ca aceste cote obligatorii, asa cum sunt propuse de Comisia Europeana in reforma privind azilantii, creeaza "mari disensiuni" si "s-au dovedit ineficiente”.