Primarul suspendat al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, aflat sub control judiciar, va participa la funeraliile regelui Mihai dupa ce instanta i-a admis cererea de parasire a tarii, conform Publika, citata de news.ro.

Judecatoria Chisinau, oficiul Buiucani, i-a permis primarului suspendat sa iasa din tara in perioada 13-17 decembrie, pentru a putea participa la inmormantarea regelui Mihai, sambata, la Curtea de Arges.

Primarul suspendat este acuzat de trafic de influenta si luare de mita in dosarul parcarilor cu plata si se afla sub control judiciar.

Dorin Chirtoaca a depus saptamana trecuta o cerere prin care a solicitat sa i se permita sa mearga la inmormantarea regelui Mihai. Chirtoaca le-a spus magistratilor, cand a formulat aceasta solicitare, ca este o datorie omeneasca si crestina sa participe la funereliile regelui Mihai.

"Este o datorie omeneasca si crestina a mea. Voi aduce fotografii din arhiva personala pentru a demonstra ca exista si o legatura personala, nu doar decoratia primita acum patru ani din partea majestatii sale. Am adus decoratia in original ca sa nu creada ca umblam cu minciuni. E o legatura personala pe care o pot demonstra, am vorbit si cu cei de la Casa Regala. Sunt singura persoana din Basarabia decorata de Majestatea Sa si asta este o datorie si o obligatie in plus. Cei de la Casa Regala au spus ca imi pot transmite o instiintare in care va fi scris ca este binevenita prezenta mea acolo¬, a afirmat Dorin Chirtoaca, in instanta.

In urma cu patru ani, primarul suspendat a fost decorat de Casa Regala a Romaniei cu Ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler. Distinctia i-a fost acordata de Principesa Margareta, in numele Regelui Mihai I.