Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, s-a intalnit marti cu operatorii din turism si cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) din judetul Brasov, ocazie cu care a declarat ca "in curand" vom avea o noua lege a Turismului, transmite news.ro.

La intalnirea din statiunea Poiana Brasov a fost discutata, de asemenea, si posibilitatea de a avea, in viitor, un skipass comun, pe raza judetului Brasov.

"Imi pare rau ca nu avem reprezentanti ai autoritatilor locale. Aici, in Poiana Brasov, s-a rezolvat problema skipass-ului unic, dar cred ca ar fi mai bine sa existe un skipass unic pe toate partiile din judet. Este o intalnire de preventie, in care noi informam operatorii economici, astfel incat sa nu apara surprize neplacute pe perioada vacantei. Se castiga din ce in ce mai bine din turism, pe o perioada mult mai lunga decat in anii precedenti. S-au inregistrat cresteri semnificative, iar acest trend ascendent vrem sa continue. In curand vom avea o noua lege a Turismului care va rezolva mare parte dintre probleme", a precizat ministrul Mircea Dobre.

Intalnirea de lucru, prilejuita de comandamentul de iarna pentru sezonul 2017-2018 a fost organizata de ANPC, la Poiana Brasov, informeaza un comunicat emis marti de Ministerul Turismului.

"Urmeaza o perioada dificila, in ceea ce priveste turismul, pentru ca unitatile de cazare si de alimentatie publica trebuie sa respecte niste standarde care nu sunt negociabile", a precizat prefectul judetului Brasov, Marian Rasaliu, in debutul intalnirii.

Emil Nita, vicepresedinte ANPC, a afirmat ca urmeaza o perioada aglomerata, cu un flux mare de turisti.

"Si anul acesta vom organiza comandamentul de iarna, din data de 17 decembrie, urmand a se desfasura pe intreaga perioada, pana la sfirsitul anului. Nu discutam despre actiuni extreme, ci vrem sa decurga lucrurile foarte bine pentru toate partile. Totodata, aceasta intalnire are loc in spiritul preventiei", a precizat oficialul ANPC.