Niciodata nu a fost foarte clar la ce ajuta poke pe Facebook, dar inginerii din spatele popularei retele sociale s-au decis sa actualizeze acea functie, scrie Playtech.ro.

Inca de la inceputurile Facebook, in centrul atentiei, langa poza de profil a unei persoane exista un buton de Poke. Respectiva optiune se reflecta intr-o notificare pentru persoana de la capatul firului fara sa fie insotita de un mesaj anume. Pur si simplu, respectivul stia ca i-ai dat un poke si putea sa-ti dea unul inapoi. Semnificatia gestului ramanea la latitudinea utilizatorului.

"Cand am creat poke-ul, am crezut ca ar fi cool sa ai o functie fara un scop anume. Oamenii interpreteaza poke-ul in foarte multe moduri diferite si te incurajam sa gasesti propria semnificatie pentru el." In urma cu multi ani, pana si cei de la Facebook au fost deschisi in a afirma ca nu are neaparat un scop. Traducerea mot-a-mot pentru poke ar fi "impungere", dar nu este deloc clar ca sensul original a fost cu o conotatie negativa sau agresiva.

Conform celor de la TheNextWeb, Facebook testeaza o serie stufoasa de alte gesturi menite sa inlocuiasca sau amplifice functionalitatea clasicului poke. In primul rand, butonul original va lua o forma actualizata. In al doilea rand, va ascunde o serie de alte manifestari. Cum in spatele clasicului Like gasesti deja de cativa ani multiple manifestari de sentimente, la fel se va intampla si cu poke.

Citeste articolul integral pePlaytech.ro.