Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai va fi adus in tara miercuri, la ora 11.00, si va fi dus la Castelul Peles, unde va ramane pentru cateva ore, apoi va fi transportat la Bucuresti si va fi depus in Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va ramane pana sambata, ziua in care va avea loc inmormantarea, la noua catedrala Episcopala de la Curtea de Arges.

Regele Mihai IFoto: Filarmonica George Enescu

Sicriul cu corpul neinsufletit al Majestatii Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucuresti la Curtea de Arges, potrivit news.ro.

Sicriul va fi adus de o aeronava a Fortelor Aeriene Romane, in care vor fi prezenti membri ai Familiei Regale, reprezentatul Guvernului, reprezentantul Armatei Romaniei, precum si membri ai Casei Majestatii Sale. Vor face de garda, pe tot traseul de la Geneva la Bucuresti, militari din Brigada 30 Garda Mihai Viteazul.

La aeroport vor fi prezenti Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, membri ai Familiei Regale, reprezentanti ai Institutiei Presedintelui Romaniei, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei si ai Bisericii Ortodoxe Romane. Ceremonia de la Otopeni va avea caracter militar, dupa cum a precizat Casa Regala.