Banca Mondiala va oferi asistenta Romaniei in privinta implementarii proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov, au declarat pentru Agerpres surse oficiale.

Marti, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, alaturi de premierul Mihai Tudose, a participat, la Palatul Victoria, la o intalnire cu vicepresedintele Bancii Mondiale, Cyril Muller, in contextul in care oficialii Bancii si-au aratat interesul de a sprijini constructia Autostrazii Ploiesti-Brasov. La intalnire au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Finantelor, Ionut Misa, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

"Banca Mondiala a decis sa ofere asistenta in ceea ce priveste implementarea proiectului Autostrazii Ploiesti-Brasov. In luna octombrie, oficialii romani si cei ai Bancii Mondiale au discutat despre masurile necesare demararii proiectului de infrastructura, convenindu-se infiintarea unui Comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, si o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabila de componenta tehnica", precizeaza sursele citate.