Ultima slujba inchinata Regelui Mihai in Elvetia a avut loc marti, la Catedrala Ortodoxa Greaca de la Lausanne, la ceremonie fiind prezenti pricipesele Elena si Sofia, ambasadorii Romaniei la Berna si Geneva, IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, reprezentanti ai Consiliului Regal si ai Casei Majestatii Sale, potrivit news.ro.

Regele Mihai IFoto: Filarmonica George Enescu

"Astazi, la ora 15 (ora Elvetiei), la Catedrala Ortodoxa Greaca de la Lausanne a avut loc ultima slujba inchinata Majestatii Sale Defuncte Regele Mihai I, care a locuit in Confederatia Elvetiana timp de aproape 70 de ani. Este ultima zi in care Regele odihneste pe pamant elvetian. Slujba a avut loc in prezenta ASR Principesei Elena, ES dlui Alexander Nixon si ASR Principesei Sofia", anunta Casa Regala.

Alaturi de membrii Familiei Regale au fost prezenti ambasadorii Romaniei la Berna si Geneva, IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, reprezentanti ai Consiliului Regal si ai Casei Majestatii sale, precum si un mare numar de romani, veniti sa aduca omagiu regelui.

Slujba a fost oficiata de IPS Mitropolitul Iosif, de parohul Catedralei, parintele Alexander Iossifidis, si de protopopul roman ortodox al Elvetiei, parintele Adrian Diaconu, alaturi de un sobor de preoti.

Miercuri, la ora 11, aeronava Fortelor Aeriene Romane va aduce la Aeroportul Otopeni sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai I. In avion vor fi prezenti membrii Familiei Regale, reprezentatul Guvernului, reprezentantul Armatei Romaniei, precum si membri ai Casei Majestatii Sale. Vor face de garda, pe tot traseul de la Geneva la Bucuresti, militari din Brigada 30 Garda Mihai Viteazul.

"La aeroport vor fi prezenti Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, membri ai Familiei Regale, reprezentanti ai Institutiei Presedintelui Romaniei, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei si ai Bisericii Ortodoxe Romane. Ceremonia de la Otopeni va avea caracter militar", precizeaza Casa Regala.