Cateva zeci de persoane au protestat, marti, in fata Palatului Parlamentului, langa Parcul Izvor fata de graba cu care deputatii voteaza modificarile la legile justitiei. Oamenii au scandat "legea e pentru toti, nu pentru hoti" si "nu vrem sa fim o natie de hoti".

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, protestatarii au mai scandat "Hotii" si "Demisia".

Foto: Comunitatea Reusim/Facebook

Chemarea la protest a fost facuta de comunitatile "insist, deci REZIST; rezist, deci EXIST", Stafeta Steagului Uniunii Europene, Rezist.TV si Rezistentii din Piata Victoriei.

Potrivit evenimentului, numit "Nu scapati penalilor! Respingeti legile justitiei", Romania va face pasi inapoi in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei, daca vor fi votate legile 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciara si 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Luni, primul proiect discutat - modificarea Statutului magistratilor (Legea 303/2004) a fost adoptat de plenul Camerei Deputatilor si a fost imediat inregistrat la Senat. Pana joi, senatorii pot depune amendamente. Lunea viitoare, comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache va da un raport dupa ce va discuta aceste eventuale amendamente, iar apoi legea va ajunge la vot final la Senat - cel mai probabil luni seara.

Tot luni, cel de-al doilea proiect - de modificare a Legii 304/2004 - a primit raport la comisia speciala.

Comisia speciala parlamentara pentru legile justitiei a finalizat marti si cel de-al treilea proiect din pachetul pe care PSD si ALDE doresc sa il adopte pana la Craciun - modificarea Legii 317/2004 privind Constiliul Superior al Magistraturii.

Miercuri, plenul va dezbate ultimele doua proiecte din pachetul de trei legi care modifica radical sistemul de Justitie: proiectul pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara si proiectul pentru modificarea Legii 317/2004 privind CSM.