Senatorul PNL Marius Nicoara a fost condamnat, marti, la un an de inchisoare cu suspendare de catre magistratii curtii supreme, pentru ca, in noiembrie 2014, s-a urcat baut la volan si a provocat un accident in care o persoana a fost ranita. Decizia magistratilor nu este definitiva, scrie News.ro.

Marius NicoaraFoto: Agerpres

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au pronuntat, marti, sentinta in cazul senatorului PNL Marius Nicoara, judecata pentru "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange".

Liberalul a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, iar instanta a stabilit si conditiile pe care trebuie sa le respecte pe durata supravegherii.

In plus, potrivit sentintei, pe parcursul termenului de supraveghere, senatorul va presta "munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Asociatiei Filantropica Medical-Crestina Cluj-Napoca sau Primariei Municipiului Cluj - Napoca, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca".

De asemenea, Marius Nicoara trebuie sa plateaasca 4.500 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata in termen de 10 zile.

Marius Nicoara a fost trimis in judecata in 8 noiembrie 2016. Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 28 noiembrie 2014, in jurul orei 23.45, Marius Nicoara a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers catre Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca, iar in momentul in care a ajuns in dreptul imobilului cu numarul 13, a produs un accident de circulatie, intrand intr-un autovehicul care franase pentru a efectua un viraj la stanga.

In urma impactului, soferul masinii lovite de Nicoara a fost ranit. Barbatul a refuzat sa depuna plangere penala si are calitatea de martor in dosar.

In urma expertizei medico-legale, s-a stabilit ca Marius Nicoara "avea la ora indicata o alcoolemie de circa 1,65 gr. %".

Marius Nicoara declara atunci ca a provocat un accident din cauza ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum, in conditiile in care pe sosea era polei, precizand ca inainte de a se urca la volan a consumat un cocktail.