Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Alba, Alexandu Sinea, a fost retinut marti de politisti, alaturi de patru padurari, intr-un dosar in care cei cinci, alaturi de alte trei persoane, sunt banuiti ca, in perioada 2013-2015, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual si taiere, fara drept, de arbori.

Surse din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Alba au declarat, pentru Agerpres, ca au fost pus in executare opt mandate de aducere, iar pana la ora 13,30 au fost retinute cinci persoane, printre care si actualul director executiv al DSP Alba.

Alexandru Sinea este acuzat ca, in perioada in care era administratorul unei firme, respectiv intre 2013 si 2015, alaturi de sapte angajati ai unui ocol silvic din zona Blaj, ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual si taiere, fara drept, de arbori.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Alba, cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Blaj, au efectuat marti noua perchezitii, la domiciliile a opt persoane banuite de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual si taiere, fara drept, de arbori, si la sediul unei firme.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, din cercetari a rezultat faptul ca, in perioada anilor 2013-2015, sapte dintre persoanele banuite de comiterea faptelor, avand calitatea de angajati ai unui ocol silvic de stat, ar fi creat un mecanism financiar si ar fi atribuit unei persoane juridice, al carei administrator era cea de-a opta persoana cercetata, masa lemnoasa, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi intocmit documente fictive, in vederea taierii si valorificarii de material lemnos, cu scopul insusirii de valori din patrimoniul ocolului silvic. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.684 de lei.