Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai I a fost depus luni la Catedrala Ortodoxa Greaca din Lausanne, unde zeci de romani de toate varstele din Elvetia au venit sa se reculeaga si sa aduca omagiul lor, scrie News.ro. Unii au venit si din alte tari, precum Franta sau Italia, special pentru a lua parte la slujba, anunta Casa Regala.

La ora 14:00, in prezenta Principeselor Elena si Sofia, precum si a Excelentei Sale Alexander Philips Nixon, a fost oficiata o slujba. Au slujit IPS Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Centrale si Meridionale, parintele paroh Alexandre Yossifidis, alaturi de un sobor de sase preoti, in limbile romana, franceza si greaca.

Au fost prezente si maicutele care vegheaza permanent trupul neinsufletit al Regelui Mihai, pana la plecarea catre tara.

"Cei care l-au cunoscut au vorbit cu multa emotie despre demnitatea si integritatea cu care Majestatea Sa Defuncta a trait, despre modul profund in care i-a influentat. Printre acestia s-au numarat domnul Dan Badic, fostul director al Casei Majestatii Sale, dl Michel Lude, colectionar de vehicule militare, membru al Comitetului Asociatiei Elvetiene a Vehiculelor Militare, al carei Presedinte de Onoare era MS Regele. Multi au venit la catedrala pentru a se inchina la catafalcul Regelui si pentru a-i onora memoria", potrivit Casei Regale.

"Regele este un om etern", a spus unul dintre participantii la slujba. Cei mai tineri dintre participanti au declarat ca este o pierdere pe care si generatia lor o resimte. "Am fi avut nevoie de mai multe repere ca Regele Mihai", a spus unul dintre ei.

Sicriul va ramane la Catedrala Ortodoxa Greaca pana marti, 12 decembrie, la ora 16:00, urmand ca miercuri sa fie adus in tara, la Aeroportul Otopeni, la ora 11:00.